DAČIĆ: Srbi u svetu nisu nikakav faktor!

- Nisam sreo nijednog Srbina u političkim strukturama gde sam bio, ali zato Bošnjake, Albance i Turke jesam, a nas ima mnogo više - istakao je premijer Srbije

  • 24

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da članovi dijaspore mogu da se bore za srpske nacionalne interese samo učešćem u vlasti u zemljama u kojima žive.

- Srbe u Crnoj Gori poistovećuju s opozicijom. Moramo da se borimo za nacionalni interes u Crnoj Gori, a ta borba se ostvaruje pobedom i učestvovanjem na vlasti - rekao je Dačić na otvaranju poslovne konferencije "Srbija i dijaspora" u Beogradu.

Dačić je rekao da ne veruje da su Srbi jedinstveni u svetu i da treba da budu realni i svesni onoga što jesu jer samo tako mogu da ispravljaju greške.

- Srbi danas u svetu ne predstvaljaju nikakav faktor, ni Srbija kao zemlja, niti Srbija kao diajspora. To govorim zato što do sada nisam sreo nijednog Srbina u političkim strukturama gde sam bio, ali zato Bošnjake, Albance i Turke jesam, a nas ima mnogo više - rekao je Dačić.

Premijer je dodao da je zato suština u tome da se organizujemo, a ne samo "da pričamo, ljubimo, grlimo se, nazdravljamo i zaklinjeno u ljubav i vernost a iza toga nema ničeg drugog".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša Ns

    23. decembar 2013 | 14:33

    Što tako nisi razmišljao 1991?

  • Svensson

    23. decembar 2013 | 16:07

    Kao prvo, sta uopste ja trazim u dijaspori, zasto sam morao da odem iz Srbije?

  • Cobi ns

    23. decembar 2013 | 18:02

    To bi trebao da shvati dobar deo nacije koji živi na mitovima i ponaša se kao da smo neka sila....mogli bi biti uspešni u mnogo čemu,kada bi taj deo shvatio realnost!!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA