• 19

SAD: Dačić, Tači i Ešton za Nobelovu nagradu za mir!

Prema rečima kongresmena, koji su uputili pismo Nobelovom komitetu, Briselski sporazum kojim su "nekada ogorčeni protivnici ostavili svoje razlike po strani zarad mira i bolje budućnosti svojih zemalja, odražava viziju Alfreda Nobela"

  • 19

Predstavnici srpskog i albanskog Kokusa u Kongresu SAD uputili su pismo Nobelovom komitetu u kojem nominuju premijera Srbije Ivicu Dačića, kosovskog premijera Hašima Tačija i visoku predstavnicu EU Ketrin Ešton za Nobelovu nagradu za mir za 2014. godinu, zbog njihove ključne uloge u normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, potvrđeno je danas Tanjugu u srpskom Kokusu.
- Aprilski sporazum postignut uz posredovanje Ketrin Ešton predstavlja ključnu i istorijsku prekretnicu i za Srbiju i za Kosovo - kao i za turbulentni region Balkana u celini - kaže se u pismu koje su uputili kopredsedavajući srpskog Kokusa Ted Po i Emanuel Klever zajedno sa liderima albanskog Kokusa u Kongresu Eliotom Engelom i Robertom Aderholtom.

Dvojica premijera su, kako se navodi u obrazloženju, jasnim raskidom sa prošlošću i pronalaženjem puta ka svetlijoj budućnosti pokazali značajnu posvećenost, hrabrost i viziju.

Oni zaslužuju veliko priznanje zbog toga što su preuzeli na sebe rizik da pronađu rešenje, kažu kongresmeni.
Sporazum takođe dokazuje da se etnička mržnja može prevazići i da posvećeni i odvažni pojedinci mogu da se dogovore ako iskažu dobru volju i kompromis i da reše naizgled nerešive probleme.
Prema rečima kongresmena, Briselski sporazum kojim su "nekada ogorčeni protivnici ostavili svoje razlike po strani zarad mira i bolje budućnosti svojih zemalja, odražava viziju Alfreda Nobela".
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesalomivi

    Idiotska posla

  • Ex sns

    Dachi & Tachi Co.Ltd.Spediterska firma.

  • alije iz somalije

    Tacic vs Dacic . Bohemian Rhapsody.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima