• 36

VUČIĆ DIREKTORIMA: Bando lopovska, nikad vam nije dosta para!

- Bando lopovska, marš napolje! Kako vas nije sramota! Napolje da vas nikad više nisam video! Nikad vam nije dosta para, a imate najveće plate u Srbiji - bile su reči vicepremijera Srbije

  • 36

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić polimio je bravu od vrata na svom kabinetu kada su mu članovi rukovodstva Agencije za kontrolu letenja tražili dozvolu da sebi i radnicima isplate 13. platu!
Novinar "Blica" pratio je ovaj događaj iz susedne kancelarije kada mu je pažnju privukla velika buka i galama na drugom spratu Vlade Srbije u Nemanjinoj 11.

- Bando lopovska, marš napolje! Kako vas nije sramota! Napolje da vas nikad više nisam video! Nikad vam nije dosta para, a imate najveće plate u Srbiji... - orio se Vučićev bes hodnicima Vlade!

Ubrzo je ispred Vučićevog kabineta stigao i domar koji je brzo zamenio bravu na kancelariji. Jedan od saradnika potpredsednika Vlade ispričao nam je šta se dešavalo u Vučićevom kabinetu.
- U danu dok je radio na finaliziranju spiska svih direktora javnih preduzeća koji bi trebalo da budu smenjeni, došli je nekoliko ljudi iz Agencije za kontrolu letenja Srbije i Crne Gore. Doneli su mu zahtev za isplatu trinaeste plate, a tamo su prosečna primanja oko 300.000 dinara, dok direktor Slobodan Cvijan ima 850.000 dinara. Odmah ih je izbacio napolje i počeo da više na njih - kaže sagovornik "Blica".
On dodaje da je ministar finansija Lazar Krstić već dobio nalog da zabrani isplate trinaestih plata u svim javnim preduzećima.

Aleksandar Vučić je izjavio da je više javnih preduzeća tražilo saglasnost u Vladi za isplatu još jedne trećine ili još jedne cele plate do kraja godine.
- Ja sam rekao i svojim saradnicima i svima drugima da to ne dolazi u obzir i da niko ne može, posebno gde su prosečne plate 200 ili 350 hiljada, tolika su im primanja, da dobije i 13. platu - naglasio je Vučić, prenela je Radio-televizija Srbije. On je precizirao da su se sa takvim zahtevom, između ostalih, obratili "Telekom", "Pošta", "Dunav osiguranje", "Kontrola letenja"...
(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Chedomir

    Bezbednost ljudskih života nema cenu, ali ljudska pohlepa mora da ima granicu. Kontrolori rade ekstremno težak posao ali se i oni moraju "kontrolisati".

  • Wujkie

    Vucicu samo napred. Ne mozes sa stokom alavom drugacije.

  • Samo Beba

    I neljubazvni i drski i najskuplji, godinama putujem sa Madjarskom kompanijom, jer su ovi nasi preterali sve mere. Nemam reci, zalosno je jednostavno.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima