DAČIĆ I ZUROF: Nacistički zločini i zločinci da se kazne!

- Civilizacijska je obaveza da se istraže svi nacistički zločini, a zločinci izvedu pred lice pravde - rekao je premijer Srbije

  • 4

Premijer Srbije Ivica Dačić sastao se s direktorom centra "Simon Vizental" Efraimom Zurofom, koji je izjavio da, mada u Srbiji nema nacističkih zločinaca iz Drugog svetskog rata, Srbija može da pruži dragocene informacije o zločincima na prostoru bivše Jugoslavije.

Zurof je najavio da će u martu naredne godine u Srbiji početi kampanja centra "Simon Vizental" pod nazivom "Poslednja šansa", od koje se očekuje da pomogne otkrivanje većine preživelih nacističkih zločinaca, navedeno je u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju s medijima.

Dačić je istakao da je civilizacijska obaveza da se istraže svi nacistički zločini, a zločinci izvedu pred lice pravde.

Na sastanku je izražena zabrinutost zbog učestalih pojava neonacizma i neoustaštva u Hrvatskoj i ocenjeno da EU ne sme da toleriše ove pojave, piše u saopštenju.

Zurof, koji boravi u poseti Beogradu, juče je obišao nekadašnji nacistički logor "Staro sajmište" u Beogradu i odao poštu žrtvama genocida. Stratište su, zajedno sa Zurofom, obišli i vikarni episkop Patrijarha Irineja Jovan, osnivač udruženja "Srpski kod" Mlađan Ðorđević i viši naučni saradnik Instituta za savremenu istoriju Milan Konjanin.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • koloven

    25. decembar 2013 | 16:07

    ISTRAŽITI TITA *

  • koloven

    25. decembar 2013 | 15:49

    civilizacijski je da se otkrije ko je postavio josipa broza geringa "....................................."........

  • 032

    25. decembar 2013 | 23:03

    Civilizacijski je da se ušemimo sa Jad Vašemom i pokrenemo detaljnu istragu zločina nad Srbima i Jevrejima u NDH. I civilizacijski je da odamo poštu našim nevino stradalim precima, odnosno da izgradimo memorijalni centar u Beogradu. Red bi bio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA