VUČIĆ: Mnogi ismevaju akcije zaplene droge

- Smejali su nam se u lice, policajcima govorili da će ih goniti za prekoračenje svega što su uradili, a samo u tom lokalu pronađeno je oko pola kikolgrama kokaina, a svi iz obzebeđenja su, bez izuzetka nosili oružje sa metkom u cevi bez prava - izjavio je Aleksandar Vučić

  • 29

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je večeras da se svakodnevno sprovode policijske akcije u kojima se zaplene izvesne količine droge i oružja, ali se mnogi na političkoj sceni tome ismevaju, kao što su učinili i povodom akcije "Grom" u kojoj je zaplenjeno mnogo oružja, a procesiurane 274 osobe.

- Procesuisrano je 274 lica, bilo je i pomalo sreće što nije sve provaljeno, pa možete da ih gonite za držanje i posedovnje oružja, ako niste našli drogu, pronađeno je 21.238,82 grama droge, najviše heroine, marihuane, hašiša, kokaina, 9.941 droga u tabletama, 220 mililitara opojne droge u tečnom stanju, čitava laboratorija i količina droge za koju još nije utvrđeno koja je vrsta - istakao je Vučić u parlamentu, odgovarajući na pitanja poslanika.

Vučić je dodao da je pronađeno i mnogo oružija, 1.100 komada municije, 10 ukradenih vozila, 915.330 dinara i 3.690 falsifikovanih evra. On je ispirčao da je i pre četiri dana sprovedena racija u jednom poznatom prestoničkom klubu.

- Pronađeno je više lica koja su imala između 30 i 50 gr droge, neke devojke su potrčala u toalet da je bace i pri tom vikale kako ih neko napada i siluje, da bi se dokazi prikrili. Pronađeno je u džepu jednog čoveka 50.000 evra, bilo je jasno da je izvršena transakcija, a morali smo da ih pustimo na slobodu i protiv njih biće pokrenut samo prekršajni postupak - rekao je Vučić.

- Smejali su nam se u lice, policajcima govorili da će ih goniti za prekoračenje svega što su uradili, a samo u tom lokalu pronađeno je oko pola kikolgrama kokaina, a svi iz obzebeđenja su, bez izuzetka nosili oružje sa metkom u cevi bez prava - naglasio je Vučić.

On je ukazao da se to dešava svaki dan, a da onda neko to ismeva, kada on, na primer, kaže da je pronađena vagica.

- Kod vlasnika tog kluba pronađena je vaga, ali nismo našli i drogu, pa će neko valjda da nam kaže da će da meri meso na 30 grama - rekao je Vučić.

To je bio odgovor poslaniku DSPS-a Vladimiru Marinkoviću koji je konstatovao da je u Srbiji registrovano oko 100.000 zavisnika od droge i nekoliko hiljada onih koji njome trguju.

- Jedan od glavnih kvaliteta vlade je borba protiv narko trafikinga, a najveći procenat je među mladima, kojih je preko 50 nezaposleno i treba tome da se suprotstavi. Za sveobuhvatnu akciju koja je izvedena pre 20 dana, u kojoj je uhapšeno više od 220 dilera, zaplenjeno oko 18 kilograma heroina, neki analitičari kažu da nije imala velikih efekata, jer su ponuda, potražnja i cena ostale iste, a cilj svake akcije ovakve vrste je da ona ima prave efekte - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • legionar

    26. decembar 2013 | 21:59

    Smejemo se zato sto nisi usao u Veliki Trnovac,a tamo su nam ubili policajca.Smejemo se farsi,prvo pocisti BIA-u i policiju od narko ekipa,pa onda dalje.

  • markozh

    26. decembar 2013 | 21:59

    Daj vucicu ne pricaj gluposti, u vecini gradova oni glavni su sve znali i sklonili se na vreme. Toliko o "tajnoj " akciji

  • AnaMarija

    26. decembar 2013 | 22:17

    918 lokacija, 274 privedenih lica , 127 pokrenutih prijava i 21kg droge pronadjeno.. Malo, Vucko, malo, pa da ste javni konkurs raspisali vise bi ih se samostalno prijavilo! 21kg droge, mahom heroina, pa gde je ostatak? Garantujem da je sigurno tu bilo vise, samo se nekom osladilo! Prosipate maglu narodu, upecali ste neke bandarcice,kederem, a velike ribe ne smete da dirate, naravno jer vas one hrane! Sramota!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA