• 4

Vučić danas o rezultatima istrage 24 privatizacije!

Reč je o slučajevima privatizacije čiju je avreviziju i izveštaj o tome u junu 2011. godine zatražila Evropska komisija, nakon što je nekoliko velikih evropskih firmi zatražilo od nje pomoć u zaštiti vlasničkih prava

  • 4

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić obavestiće danas javnost o rezultatima istrage 24 sporne privatizacije, čime ispunjava obećanje dato po stupanju na dužnost i stavlja tačku na slučajeve čiji će epilog biti na sudu.
Reč je o slučajevima privatizacije čiju je avreviziju i izveštaj o tome u junu 2011. godine zatražila Evropska komisija, nakon što je nekoliko velikih evropskih firmi zatražilo od nje pomoć u zaštiti vlasničkih prava.

Pljačkom i korupcijom u okviru ovih privatizacija, karakterističnim za tranzicionu Srbiju i druga tranziciona društva, bavila se Verica Barać, nekadašnja predsednica Saveta za borbu protiv korupcije, uz razne teškoće i otpore.

Vučić je po stupanju na dužnost najavio borbu protiv korupcije i kriminala i preispitivanje spornih privatizacija, a ove nedelje saopštio je da su policija i ostali državni organi završili sve poslove u okviru istrage spornih privatizacija i da ostaje da se vidi koliko će optužnica biti podignuto.
Konferenciji za novinare, pored Vučića, prisustvovaće i ministar pravde Nikola Selaković, republički javni tužilac Zagorka Dolovac, tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević, direktor policije Milorad Veljović i načelnik Uprave kriminalističke policije Rodoljub Milović.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Robespjer

    Pa Evropa je sve ovo tražila od DOS-a. Tri pitanja koja smo morali da rešimo, bila su: 1. Uhvatiti i poslati ratne zločince u Hag, 2. rešiti pitanje Crne Gore i Kosava, 3.suzbiti korupciju. Kad se reše ova pitanja možemo pričati o ulasku u Uniju. Vučić je samo nastavio tamo gde smo stali, s obzirom da smo 13 godina rešavali prva dva pitanja, i delom još uvek rešavamo, mislim da ni Vučić neće skoro da reši problem privatizacije. U Hong Kongu su korupciju istrebili za 3 godine, kad su pozvali britanskog stručnjaka da se reši kriminalaca. Pohapsio je glavne, oni sitni nisu smeli ni da mrdnu. Nekako mi se čini da mi dok ne sklonimo sps s političke scene nećemo moći da rešimo ovo poslednje pitanje kako bi trebalo.

  • meek mill

    samo hapsenja a neke investicije "sutra"

  • Bob

    Trla baba lan...mnogo price, mnogo bombasticnih najava od pocetka mandata...a bolji zivot nek priceka, pa ko prezivi neka se raduje silnim akcijama druga Ace...:-(

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima