• 35

VUČIĆ: Država likvidirala Ćuruviju, ubice i dalje žive!

On je rekao da ima mnogo strašnih stvari sa kojima ćemo morati da se suočimo, navodeći primer ubistva Srba u kafiću Panda na KiM 1998. godine, za koji je rekao da nema dokaza da su ubistvo izvršili Albanci, kako se to verovalo

 • 35

Država je izvršila likvidaciju Slavka Ćuruvije, rekao je večeras prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić. On je u emisiji "Teška reč" na TV Pinku rekao da su akteri te likvidacije još uvek živi.
Prvi potpredsednik je istakao da govori kao pravnik i podvukao da će se njegova tvrdnja uskoro "pokazati i dokazati" te da je tadašnja vlast ubijala neistomišljenike i protivnike.

- To je strašan problem za našu zemlju - rekao je Vučić i dodao da je jasno da je reč o vlasti, čiji je deo i sam bio, ali je naglasio da nije u tome učestvovao, niti je bilo šta o tome znao.
Prema njegovim rečima, bio je potreban veliki pritisak na nadležne organe da bi se došlo do činjenica.
On je rekao da ima mnogo strašnih stvari sa kojima ćemo morati da se suočimo, navodeći primer ubistva Srba u kafiću Panda na KiM 1998. godine, za koji je rekao da nema dokaza da su ubistvo izvršili Albanci, kako se to verovalo.
Vučić je ocenio i da su pojedine interesne grupe spremne da ulože najmanje 100 miliona evra u kampanju protiv SNS u okviru kampanje u slučaju da budu raspisani vanredni parlamentarni izbori.
Vučić je rekao da je to predočio svojim partijskim kolegama koji zagovaraju raspisivanje izbora: da bi neki uložili ogroman novac "da ne bude SNS-a, ili da ne bude ovakvog SNS-a". On je, međutim, dodao da će se prikloniti njihovom stavu ukoliko se stvori loša atmosfera i ukoliko se bude insistiralo na pitanju legitimiteta.

- Pozvaću premijera i reći ću mu - ''mislim, prijatelju, da treba da idemo na izbore, a pre toga ću, naravno, konsultovati predsednika'' - rekao je Vučić.
Vučić je ocenio da je članstvo Srbije u Evropskoj uniji 2020. godine teško ostvarljiv, ali moguć cilj, ukoliko sprovedemo reforme.
Otvaranje pregovora sa EU je, po njegovom mišljenju, jedan od najvažnijih uspeha postignutih 2013. godine.
- Očekujem još problema na putu u EU, ali je taj put jasan - rekao je Vučić.
On je rekao da se Srbija u spoljnoj politici pokazala kao ozbiljan partner i da ima kao nikad u novijoj istoriji dobre odnose sa Rusijom, Amerikom kao i Kinom.
Vučić je rekao da otvaranje pregovora sa EU nije bilo lako, da su tome prethodili teški pregovori i da su veliku ulogu u tome imali predsednik Srbije Tomislav Nikolić i vlada, s premijerom Ivicom Dačićem na čelu.
On je takođe naglasio da su fiskalna i poreska reforma, kao i donošenje zakona o stečaju, o privatizaciji, o radu i o planiranju i izgradnji jedan deo ekonomskih reformi koje će Vlada sprovesti 2014. godine.
(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • SONOR

  Niko još nije imao hrabrosti da se pozabavi ovim slučajem, niko nije čak ni pokušao a evo Vučić je uspeo da izgura da se slučaj čak i reši!

  0
  0

  Podelite komentar

 • Slavica83

  Konstruktivni potezi ove vlasti, koje pre svega vezujem za Vučića, itekako su vidljivi. Raduje me sama činjenica da se pojavio neko sa idejom da nam zaista kao društvu može biti bolje jednog dana, ako se oslobodimo balasta prošlosti u vidu spornih privatizacija, nerasvetljenih ubistava, na koje nas je podsećao ceo svet, a mi nikad nismo imali dovoljno snage da neke stvari sami presečemo. Nikada, do ove Vlade. Pitam se šta bi bilo sa ovom zemljom da se to nije desilo.

  2
  2

  Podelite komentar

 • IgraPrestola

  Dok u Srbiji nije došlo do promene vlasti, imali smo situaciju da se tadašnja vlast samo deklarativno izjašnjavala za borbu protiv kriminala i korupcije. Niko tu borbu nije pokretao, niti je postojala politička volja da se pokrenu istrage o svim koruptivnim poslovima u kojima je najčešće učestvovala tadašnja politička vrhuška i najmoćniji tajkuni. O ubistvu Ćuruvije da i ne govorim. Zato smo i sada tu gde jesmo. Tek sa Vučićem, stvari se pokreću sa mrtve tačke. U narednom period moramo još žustrije.

  2
  2

  Podelite komentar

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima