MIHAJLOVIĆ: Odluka o izborima stvar dogovora SNS i SPS

- Ono što jeste sigurno, to je da će odluka o izborima biti stvar dogovora vladajuće koalicije - istakla je potpredsednica SNS Zorana Mihajlović i dodala da od brzine reformi, odnosno od dogovora oko toga, zavisi da li će biti parlamentarnih izbora

  • 9

Potpredsednica Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović izjavila je večeras da će odluka o tome da li će biti vanrednih parlamentarnih izbora biti stvar dogovora vladajuće koalicije, odnosno Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije.

Mihajlović je u Utisku nedelje na TV B92 rekla da ne bi mogla da da tačan odgovor da li će SNS posle vanrednih parlamentarnih izbora, ukoliko ih bude, ponovo praviti koaliciju sa SPS-om ili će to uraditi sa nekom drugom partijom.

- Ono što jeste sigurno, to je da će odluka o izborima biti stvar dogovora vladajuće koalicije - istakla je potpredsednica SNS.

Mihajlovićeva je navela da SNS još nije održala sednicu Predsedništva na kojoj bi se razgovaralo o izborima i istakla da od brzine reformi, odnosno od dogovora oko toga, zavisi da li će biti parlamentarnih izbora.

Član predsedništva Socijalističke partije Srbije (SPS) Aleksandar Antić ocenio je da su odnosi između SNS i SPS na visokom nivou, kao i saradnja u Vladi Srbije koja, kako je naveo, daje rezultate.

Antić je ponovio da pitanje izbora treba da bude stvar dogovora između premijera i vicepremijera, Ivice Dačića i Aleksandra Vučića, koji treba da definišu šta su prioriteti u Srbiji.

- Lično mislim da Srbija treba da se bavi gorućim ekonomskim pitanjima - istakao je Antić.

Odgovarajući na pitanje da li Vučić i Dačić donose odluku o izborima ili to rade Vašington i Brisel, Antić je odgovorio da veruje da se takve odluku donose u Srbiji, a Mihajlovićeva je navela da je prirodno da se o tome razgovara i sa međunarodnim faktorima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA