DAČIĆ: Galenika korišćena u političke svhe, Srbijagasu treba pomoć

Dačić je izjavio da se ne plaši otužbi na račun stranke koju vodi, ali i upozorio da niko ne sme da zloupotrebljava politiku za privatne stvari, iako se one dešavaju kada postoji mogućnost za diskreciono upravljanje određenim fondovima i preduzećima

  • 4

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da SPS, koju on vodi, nema nikakve veze sa optužbama u vezi sa "Galenikom" i da su takve ocene korišćene u političke svrhe.

Dačić je za B92 rekao da se ne plaši otužbi na račun stranke koju vodi, ali i upozorio da niko ne sme da zloupotrebljava politiku za privatne stvari, iako se one dešavaju kada postoji mogućnost za diskreciono upravljanje određenim fondovima i preduzećima.

Na pitanje u veži dešvanja u Srbijagasu, premijer je rekao da je tom javnom preduzeću, kao i nekim drugima, potrebna pomoć države i da njihovo poslovanje treba da bude tema razgovora državnog vrha.

- Ali bih odvojio deo koji se tiče različitih stavova i personalnih pogleda na ta pitanja od suštine problema - rekao je Dačić i ukazao da Srbijagas od NIS kupuje gas po višim cenama nego što ga prodaje i da je to jedan od razloga za njegovu neprofitabilnost.

Dačić je dodao da on lično nije taj koji treba da pripremi plan za Srbijagas, već je to Vlada, a da je sa prvim potpredsednikom Vlade Aleksanrom Vučicem razgovarao i o tom javnom preduzeću.

- O svemu tome se dogovoram sa Vučićem, ne mogu sa svim ministrima pojedinačno, ja na ne dajem političke naloge - rekao je premijer.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA