NIKOLIĆ: Srbiji želim godinu sa više dece

- Ne želim građanima da ulivam preveliku lažnu nadu. Mogu, međutim, da kažem da su naše teškoće delimično iza nas, a da očekujem da tokom godine pred nama u priličnoj meri ostanu iza nas - rekao je predsednik Srbije

  • 11

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poželeo je građanima Srbije mnogo lepšu, srećniju i uspešniju 2014. godinu, sa više dece.

- Ne želim građanima da ulivam preveliku lažnu nadu. Mogu, međutim, da kažem da su naše teškoće delimično iza nas, a da očekujem da tokom godine pred nama u priličnoj meri ostanu iza nas - rekao je Nikolić u izjavi Tanjugu.

Prema njegovim rečima, ukoliko bi se sve ono o čemu se intenzivno razgovara i što Vlada Srbije iznosi u javnost ostvarilo onako kako je zamišljeno, građani Srbije imali bi pravo da konačno jednom kažu: "Pa dobro, nisu ovo bila samo obećanja, ovo je bila godina u kojoj se dosta toga uradilo".

- Promenili smo odnose, promenili smo shvatanja o tome šta je život i kako se u Srbiji treba boriti za svaki novi dan, za svako novo radno mesto, za svaki osmeh koji može da se izazove na licu - rekao je predsednik.

Nikolić je ocenio da će biti otklonjene "izvesne poteškoće" koje postoje u Vladi Srbije i posle njene rekonstrukcije, naglasivši njenu "potpunu posvećenost radu" na nekoliko ciljeva.

"Mi zaista želimo iskreno da budemo članovi EU, da otvorimo pregovore i da njima otklonimo sve nedostatke koje Srbija ima. Želimo i da završimo razgovore sa Prištinom na najbolji mogući način, poštujući ono što nam je narod poverio kada nas je izabrao, a to su suverenitet, integritet, dostojanstvo, Srbiju kao članicu UN...", poručio je predsednik.

- EU je cilj zato što je to jedno organizovano društvo - društvo u kome se poštuju i pravda i pravičnost i ljudska prava, koje je uređeno u potpunosti tako da država misli o narodu, a ne da je se narod boji - rekao je Nikolić. On je ponovo istakao želju da Srbija sačuva sva stara i otvori nova prijateljstva.

"Nikada nećemo odustati od toga da su naši veliki prijatelji i izvan EU, da su naša velika tržišta, snabdevači sirovinama, energentima i izvan EU, da su naša tradicionalna prijateljstva na kojima imamo tržišta za skoro sve proizvode i za sve ono što proizvedemo u Srbiji i izvan EU", rekao je predsednik.

(Telegraf.rs /Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA