• 11

NIKOLIĆ: Srbiji želim godinu sa više dece

- Ne želim građanima da ulivam preveliku lažnu nadu. Mogu, međutim, da kažem da su naše teškoće delimično iza nas, a da očekujem da tokom godine pred nama u priličnoj meri ostanu iza nas - rekao je predsednik Srbije

  • 11

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poželeo je građanima Srbije mnogo lepšu, srećniju i uspešniju 2014. godinu, sa više dece.
- Ne želim građanima da ulivam preveliku lažnu nadu. Mogu, međutim, da kažem da su naše teškoće delimično iza nas, a da očekujem da tokom godine pred nama u priličnoj meri ostanu iza nas - rekao je Nikolić u izjavi Tanjugu.

Prema njegovim rečima, ukoliko bi se sve ono o čemu se intenzivno razgovara i što Vlada Srbije iznosi u javnost ostvarilo onako kako je zamišljeno, građani Srbije imali bi pravo da konačno jednom kažu: "Pa dobro, nisu ovo bila samo obećanja, ovo je bila godina u kojoj se dosta toga uradilo".
- Promenili smo odnose, promenili smo shvatanja o tome šta je život i kako se u Srbiji treba boriti za svaki novi dan, za svako novo radno mesto, za svaki osmeh koji može da se izazove na licu - rekao je predsednik.
Nikolić je ocenio da će biti otklonjene "izvesne poteškoće" koje postoje u Vladi Srbije i posle njene rekonstrukcije, naglasivši njenu "potpunu posvećenost radu" na nekoliko ciljeva.

"Mi zaista želimo iskreno da budemo članovi EU, da otvorimo pregovore i da njima otklonimo sve nedostatke koje Srbija ima. Želimo i da završimo razgovore sa Prištinom na najbolji mogući način, poštujući ono što nam je narod poverio kada nas je izabrao, a to su suverenitet, integritet, dostojanstvo, Srbiju kao članicu UN...", poručio je predsednik.
- EU je cilj zato što je to jedno organizovano društvo - društvo u kome se poštuju i pravda i pravičnost i ljudska prava, koje je uređeno u potpunosti tako da država misli o narodu, a ne da je se narod boji - rekao je Nikolić. On je ponovo istakao želju da Srbija sačuva sva stara i otvori nova prijateljstva.
"Nikada nećemo odustati od toga da su naši veliki prijatelji i izvan EU, da su naša velika tržišta, snabdevači sirovinama, energentima i izvan EU, da su naša tradicionalna prijateljstva na kojima imamo tržišta za skoro sve proizvode i za sve ono što proizvedemo u Srbiji i izvan EU", rekao je predsednik.
(Telegraf.rs /Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rahelaferari

    Dali se i vasi unuci hrane sa dečijim dodatkom od 2.500 dinara....gde li vi zivite....eeee Srbijo....

  • Bojan

    A šta mi Srbi pravoslavci slavimo 14 januara?

  • No name

    Ja tebi zhelim da prodash sve nashe njive i pobegnesh na bahame...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima