VUČIĆ: Do sledeće godine svi će osetiti boljitak

Predsednik naprednjaka je izjavio da će, ukoliko bude izbora, kampanja biti kratka i da će odluku o tome SNS doneti "u najskorije vreme"

  • 23

Lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić uneo je badnjak u prostorije te stranke, s uverenjem da će Srbija sledeći Božić dočekati sa još većim rezultatima, pouzdanjem i verom u sebe da može da menja stvari.

- Uveren sam da će do sledećeg Božića boljitak osetiti svi građani, a ne samo političari i tajkuni - rekao je Vučić.

Vučić je čestitao građanima Novu godinu, Srbima i pravoslavnim vernicima Badnji dan, uz želju predstojehci praznik provedu u zdravlju i veselju.

On je rekao da im dobrih vesti za ovaj Božić, jer je Srbija u protekloj godini postigla odlične rezultate.

- Posle mnogo godina, po zvaničnim rezultatima Statističklog zavoda, Srbija je zaustavila dalji skok nezaposlenosti, i čak smanjila nezaposlenost. Uspela je istovremeno da realno poveća zaposlenost u 2013. U poređenju sa aprilom, kada je nezaposlenost bila 25,5 odsto, danas imamo 20,1 odsto, što je izvanredan napredak - ocenio je.

Takođe je naveo da je zaposlenost skočila sa 34,6 odsto, koliko je bilo u aprilu, na 39,1 odsto, da je bruto domaći proizvod zabeležio rast od 2,4 odsto i da smo imali najnižu inflaciju u poslednjoj deceniji.

Vučić je izjavio da su izbori najvažnije pitanje za pojedine društvene grupe čiji su interesi ugroženi i za opoziciju, da će, ukoliko ih bude, kampanja biti kratka i da će odluku o tome SNS doneti "u najskorije vreme".

- Nije to baš najvažnije pitanje na kugli zemaljskoj sem što jeste za pojedine društvene grupe koje se osećaju ugroženo, a koje se uglavnom nalaze neke sa druge strane zakona, a nekima su brojni interesi povređeni, ali to nisu objektivni interesi Srbije - rekao je Vučić.

Vučić je kazao da su njegovi saradnici u SNS tražili da stranka bude otvorena za izbore, da možda tri ili četiri člana Predstavništva bilo protiv, ali da su ispoštovali njegov oprez i uzdržanost po tom pitanju, tako da će se to pitanje rešavati u narendom periodu.

Na pitanje novinara da li je SPS kočnica reformi i da li unosi negativnu atmosferu, Vučić je kazao da mu takva atmosfera iskreno smeta, ali da za nju ne može da okrivi socijaliste.

On je kazao da ne očekuje nikakve probleme prilikom sutrašnje posete Kosovu i Metohiji gde odlazi sa porukom mira svim građanima koji tamo žive.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    6. januar 2014 | 15:00

    Glasao sam za tadica a sada ne znam za koga da glasam posto ni tadic a ni ovi nisu nista dobro napravili osim sto hapse i mazu ljudima oci. Svi su isti. Daj boze da bude bolje ali iskreno mislim da ce samo gore i gore da bude

  • GrOb4r

    6. januar 2014 | 15:04

    Dadada samo pricas i pricas i pricas .... bacas prasinu narodu u oci sa nekim gromovima gde hapsite sitne dilercice da odvratis malo paznju narodu od svakodnevnice,a to je borba za golu egzistenciju.!!!!

  • Ludaca

    6. januar 2014 | 14:34

    pa niste vi smanjili nezaposlenost vec narod pobegao preko granice da radi na crno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA