CESID: SNS jači od DS, u Beogradu i za 20 odsto!

- Naprednjaci su i dalje najjači, s tim što u Beogradu stoje nešto lošije nego u Republici, dok DS stoji značajno lošije od SNS - kaže programski direktor Centra za slobodne izbore i demokratiju

  • 8

Programski direktor Centra za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) Marko Blagojević izjavio je danas da, sudeći po svim istraživanjima u proteklih nekoliko meseci, SNS ima najveću podršku građana, a da je DS na drugom mestu i da je situacija u Beogradu slična kao na republičkom nivou.

- Naprednjaci su i dalje najjači, s tim što u Beogradu stoje nešto lošije nego u Republici, dok DS stoji značajno lošije od SNS, ali ne onoliko lošije koliko na nivou Republike - istakao je Blagojević.

SPS je u Beogradu "manje više tu gde je i na nivou Republike", ocenio je Blagojević, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink.

- Redosled je manje više isti, s tim što je u odnosu snaga na nivou grada nešto drugačija situacija nego na nivou Republike - rezimirao je Blagojević.

Blagojević je rekao da razlika između SNS i DS u Beogradu nije manja od dvadesetak odsto, da postaje i veća, jer se u glavnom gradu rejting DS kruni, dok rejting naprednjaka raste.

Blagojević je rekao da su SPS i DS na nivou Republike na istom s tim što u glavnom gradu DS stoji bolje nego na nivou Republike, dok socijalisti nešto lošije stoje u prestonici, nego na nivou Republike, a da DS u Beogradu ima prednost od desetak odsto u odnosu na socijaliste.

Blagojević je rekao da ono što se dešava sa DS predstavlja novu šansu i za LDP i za URS.

On je naveo da se rejting LDP sa pet i po odsto sa izbora u 2012. u jednom trenutku popeo na sedam procenata, ali da će se tek videti kako će birači reagovati na mogućnost koalicije LDP i SNS, dok je, kada je reč o URS-u, izrazio oprez, jer ta partija ume da iznenadi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cirkus je otvorio satru

    15. januar 2014 | 10:26

    Bilo koja partija da pobedi na bilo kojim izborima krajnji ishod je isti; pljacka, kriminal i prodaja svega sto se moze prodati se nastavlja! Buducnosti za ovu zemlju vise nema!

  • Vlada

    15. januar 2014 | 10:25

    Pa raspisite izbore da vidimo sto ce da pobedite. Kakvi dvadeset ima da puknete

  • Robespjer

    15. januar 2014 | 11:44

    Ne znam koliko su pristalice LDP-a za saradnju sa SNS-om.Do s druge strane iskusan je lisac Mladjan Dinkić. Ne bi me čudilo da ponovo ne samo predje cenzus nego udju i u vladu. Dinkić uvek ima dobar ekonomski program za razvoj. Doveo je nekoliko firmi, zaposlio gradjane, dok sadašnje mere novih ministara finansija i privrede idu na štetu gradjanima. Porezi rastu, pdv raste, a plata ista. Novih investicija nema, posla ni na vidiku što u javnom što u privatnom sektoru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA