Nikolić raspisuje izbore 29. januara?

Kakva god da bude konačna odluka vrha SNS o izborima, ona će biti ozvaničena tek sredinom sledeće nedelje, neposredno pre izborne skupštine SNS 25. januara

  • 2

Predsednik Nikolić će najverovatnije 29. januara raspisati vanredne parlamentarne izbore, saznaje "Politika", dok "Novosti" pišu da SNS odluku objavljuje posle Brisela.

Prema navodima Politike, izbori će biti raspisani 29. januara jer je to poslednji dan kada moraju da budu raspisani da bi se održali istovremeno kada i izbori u Beogradu, odnosno 16. marta.

List je tu informaciju objavio pozivajući se na više izvora iz vladajuće koalicije, prenosi agencija Beta.

S druge strane, Novosti pišu da će Predsedništvo SNS razmatrati tokom vikenda da li se ide na izbore, ali da će odluka biti obelodanjena tek posle prve međuvladine konferencije sa EU.

Prema informacijama Novosti, Aleksandar Vučić i njegovi najbliži saradnici u stranci i državi ne žele ni na koji način politički da "sapletu“ glavni strateški cilj i održavanje prve međuvladine konferencije Srbije i EU 21. januara.

Zbog toga, kakva god da bude konačna odluka vrha SNS o izborima, ona će biti ozvaničena tek sredinom sledeće nedelje, neposredno pre izborne skupštine SNS 25. januara.

Ukoliko se odluče za prevremeno otvaranje birališta u celoj republici, parlamentarni izbori bi se održali istovremeno sa beogradskim - 16. marta, piše ovaj list.

(Telegraf.rs / Izvor: Beta, Politika, Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    16. januar 2014 | 05:23

    Kakvi su ovo prevaranti hoce pa hoce izbore lopovi treba im pare

  • Nijazi Kuqi

    16. januar 2014 | 09:40

    Ako Nikolic ostaje onda su vanredni izbori besmisleni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA