VUČIĆ: Najteži koraci u pregovorima na početku!

- Moraćemo sebe da menjamo, mnogo više da radimo i napravimo da naša kuća bude bolje mesto za život naše dece, da imamo bolju perspektivu, obezbeđenije škole i bolnice, više radnih mesta, što će biti i signal investitorima da ulažu - rekao je Vučić

  • 8

Pregovori sa Evropskom unijom počeće otvaranjem poglavlja 23 i 24, koja se odnose na pravdu i bezbednost, rekao vicepremijer Aleksandar Vučić. Više se niko prema Srbiji ne odnosi tutorski već sa poštovanjem, Srbija je danas pouzdan partner, naveo je Vučić u intervjuu za RTS.

- Za nas je važno da ćemo krenuti sa otvaranjem poglavlja 23 i 24 ono što su mnogi ostavljali za kraj, najteže stepenice moraćemo da preskačemo na početku - rekao je Vučić.

Vučić je ocenio da su danas građani Srbije dobili drugačiju i bolju budućnost nego pre nekoliko meseci.

- Moraćemo sebe da menjamo, mnogo više da radimo i napravimo da naša kuća bude bolje mesto za život naše dece, da imamo bolju perspektivu, obezbeđenije škole i bolnice, više radnih mesta, što će biti i signal investitorima da ulažu - rekao je Vučić.

Vučić je istakao da Srbija svoj posao u pregovorima sa EU može da završi do 2018. godine, a potom je na državama članicama da odluče kada će primiti Srbiju u svoju zajednicu.

- Kad taj posao završimo imaćemo pravno uređenu državu u kojoj će vladavina zakona biti najvažniji princip. Imaćemo sistem i institucije koje će raditi svoj posao, bez obzira na to koja je stranka u vlasti, a koja u opoziciji - smatra Vučić.

Vučić se zahvalio predsedniku Srbije Tomsilavu Nikoliću, premijeru Ivici Dačiću i svima koji su ogorman trud uložili da se dođe do pregovora sa EU.

Vicepremijer je podsetio da je današnjoj međuvladinoj konferenciji u Briselu prisustvovao najveći broj ministara država članica u odnosu na i jednu drugu međuvladinu konferenciju do sada, a posebno istakao važnost dolaska nemačkog ministra.

- Svi oni su došli i u superlativu govorili o Srbiji. Danas smo bili svi ponosni na svoju zemlju i na našu trobojku u Briselu. Danas je mnogo lepo bilo biti Srbin i građanin Srbije ovde u Brislu, što nije uvek slučaj - rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, više se niko prema Srbiji ne odnosi tutorski već sa poštovanjem jer Srbija je danas pouzdan partner.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA