Nikolić: Srbija će biti u EU bez uslovljavanja!

- Nemamo šta da krijemo, ne bežimo od bilo čega, kako otpočinjemo jedno poglavlje za drugim i kako će kroz sva poglavlja najverovatnije da se provlači dogovor sa Kosovom i Metohijom - rekao je predsednik Srbije

  • 6

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da Srbija nikada neće priznati nezavisno Kosovo, da će biti članica EU bez uslovljavanja, a da će građani Srbije, kako poglavlja u pregovorima sa EU budu otvarana, o svemu biti obaveštavani.

- Nemamo šta da krijemo, ne bežimo od bilo čega, kako otpočinjemo jedno poglavlje za drugim i kako će kroz sva poglavlja najverovatnije da se provlači dogovor sa Kosovom i Metohijom mi to nećemo da krijemo - rekao je Nikolić novinarima prilikom obilaska mosta Zemun - Borča.

A na pitanje da li Brisel u pregovaračkom procesu nešto krije, predsednik Srbije je rekao:

- Brisel za sebe - mi za sebe, put nam je zajednički. Srbija će biti u EU bez uslovljavanja, onako kako je i do sada radila, ispunjavanjem svoje obaveze da njeni građani žive bolje.

Predsednik je odbio da pojasni na koga je mislio kada je izjavio da narko dilerima i kriminalcima cure informacije iz policije.

- Nećemo o tome, danas pričamo o mostu - rekao je Nikolić.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cica Draza

    22. januar 2014 | 17:37

    Samo im jos mi falimo ko ludi su bez nas. Svi nas vole da jedva cekaju nas

  • tata-mata

    22. januar 2014 | 19:28

    Gospodine Nikolicu, Srbija neće ući u EU bez uslovljavanja. Nijedna Članica nije ušla bez uvjeta. To znaju i vrapci na grani. Čini mi se da ce vam Kosovo zadati dosta problema. Osim toga Srbi moraju biti svjesni, nema ulaska u EU, dok Srbija ne prizna Kosovo.

  • ritum ti tuki

    23. januar 2014 | 00:52

    Dabogda nikad ne usli u to zlo !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA