LEP POKLON: Fico Dačiću uručio ključeve EU! (FOTO)

- Kada neko sagleda objektivno za i protiv samo zlonamerni mogu da kažu da Srbija neće imati interes od EU - kaže premijer Srbije

  • 5

Premijer Slovačke Robert Fico uručio je simbolično premijeru Srbije Ivici Dačiću ključ kapije EU, a srpski premijer je poručio da kada se sagledaju argumenti za i protiv ulaska Srbije u EU samo zlonamerni mogu da kažu da ne postoji interes za to članstvo.

Dačić je na konferenciji za novinare posle sastanka istakao da je od Slovačkog kolege saznao ono što građani ne znaju, a to je koliko Slovačka daje EU, a koliko od nje dobija.

- Kada neko sagleda objektivno za i protiv samo zlonamerni mogu da kažu da Srbija neće imati interes od EU. Cilj nam je da Srbija bude deo Evrope i mi želimo dobro svom narodu - naglasio je Dačić.

Kako je rekao Srbija je zahvalna Slovačkoj na podršci u vezi sa principijelnim stavom o Kosovu i evropskom putu što je odraz velikog prijateljstva dva naroda, ali i obaveza za dalji razvoj bilateralnih odnosa.

- Srbija je otvorena za slovačke investitore i kompanije, a položaj slovačke manjine u Srbiji most je za dobre odnose dve države - rekao je on.

Fico, koji je prvi visoki zvaničnik neke države članice EU koji je doputovao u Beograd nakon otvaranja pristupnih pregovora simbolično je Dačiću uručio ključ kapije EU kao izraz podrške njegove zemlje Srbiji.

- Neka to bude izraz naše podrške da možete da računate na nas - rekao je Fico.

Fico je čestitao Srbiji na istorijskom uspehu - otvaranju pristupnih pregovora i dodao da je vlada Srbije u prethodnom periodu načinila korake od nekoliko milja.

- Slovačka profitira od članstva u EU - poručio je Fico ilustrujući to podatkom da će negova zemlja iz budžeta EU u narednim godinama dobiti više od 20 milijardi evra, a da će u budžet Unije uneti 6,5 milijardi evra.

On je dodao da to znači da će Slovačka imati 14 milijardi za rekonstrukciju zemlje, od infrastrukture do zdravstva.

- Nadam se da će i u vašoj zemlji članstvo u EU biti doživljavano kao uspešna priča - rekao je premijer Slovačke.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    24. januar 2014 | 13:09

    Kada neko sagleda objektivno za i protiv samo zlonamerni mogu da kažu da Srbija neće imati interes od EU - kaže premijer Srbije Pa premijer je sigurno mislio da ako se sagleda objektivno za i protiv da ce oni (politicari) imati samo interes od EU a gradjanima Srbije ce biti najverovatnije na grbacu dodani novi zakoni i porezi koji postoje u EU. U Hrvatskoj npr mora da se placa porez za objekt za drzanje stoke iako nemas stoku, ko se ne prijavi sam da ima objekat slede kazne, kazani za pecenje rakije moraju da se prijave opet ko ne prijavi da ima kazan slede kazne itd...Politicari pokusavaju ljudima da isperu mozak i da im stvore sliku da ce oni ako Srbija udje u EU samo bolje imati od toga a u stvari je istina da EU zeli Srbiju da udje kod njih u EU jel imaju mnogo toga na cemu mogu da zarade. Kao sto su kupovanje poljoprivrednog zemljista, jeftina radna snaga, izvoz svojih gmo proizvoda i slicno.

  • Nebojsa

    24. januar 2014 | 13:08

    Jos samo brava da se nadje i da se otkljuca bilo bi lepo!

  • DREAM

    24. januar 2014 | 16:40

    PANDORINA KUTIJA!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA