VUČIĆ I FICO: Srbija i Slovačka su pravi prijatelji (FOTO)

Prvi potpredsednik Vlade razgovarao je sa premijerom Slovačke i obostrano je konstatovano da su bilateralni odnosi dveju zemalja na najvišem nivou i da nema otvorenih pitanja

  • 4

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu sa predsednikom Vlade Republike Slovačke Robertom Ficom o evropskim integracijama Srbije, Kosovu i slovačkim investicijama.

Vučić se zahvalio na podršci Slovačke evropskim integracijama Srbije i rešavanju pitanja Kosova i Metohije. Takođe je naglasio da je početak pregovora Srbije sa EU istorijski trenutak istakavši da taj put neće biti lak, saopštio je Kabinet prvog potpredsednika vlade.

Vučić je dodao da je prioritet ove Vlade rešavanje teške ekonomske situacije i stvaranje povoljnih uslova za dolazak stranih investitora.

Čestitajući Srbiji na otpočinjanu pregovora sa EU premijer Robert Fico je ponudio iskustva svoje zemlje koje je stekla tokom procesa pregovora, kako bi Srbija izbegla greške koje je Slovačka pravila.

Premijer Fico je istakao da su slovački investitori zadovoljni uslovima koje imaju u Srbiji što je znak za privlačenje novih investitora.

Obostrano je konstatovano da su bilateralni odnosi dveju zemalja na najvišem nivou i da nema otvorenih pitanja.

Premijer Slovačke Robert Fico, koji je doputovao u posetu Beogradu samo tri dana nakon što je Srbija zvanično otvorila pristupne pregovore sa EU, prethodno se sastao sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem i predsednikom Tomislavom Nikolićem, a predviđen je i sastanak a predsednikom Narodne skupštine Nebojšom Stefanovićem.

Slovačka snažno podržava Srbiju u procesu evropskih integracija i jedna je od pet članica EU koja nije priznala Kosovo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kole

    24. januar 2014 | 19:32

    Srbija je načinila veliki korak ka EU. To je doprinela ova Vlada na čelu sa gospodinom Vučićem. Sada samo da nastave takvim radom i zalaganjem.

  • dejo

    24. januar 2014 | 14:25

    http://www.telegraf.rs/vesti/926628-er-srbija-nece-leteti-iznad-amerike Napravi sve da Srbija ne izgubi let za Ameriku Vucicu ,moja puna podrska u ovome tebi

  • dejo

    24. januar 2014 | 14:17

    http://www.telegraf.rs/vesti/926628-er-srbija-nece-leteti-iznad-amerike Ne dozvoli ovo da se radi sa Nacionalnom Avio kompanijom Srbije Vucicu ,samo napred uz tebe sam moja puna podrska ne smije Srbija da ostane bez linije za Ameriku koju je bas pokrivala Nacionalna avio kompanija bivsa sadasnja isto tamo mora da ima red direktno letenja Er Srbija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA