POTVRĐENO: Radulović podnosi ostavku!

Ministar privrede Saša Radulović podnosi ostavku zbog nepostojanja političke volje za sprovođenje reformi, poručeno je RTS-u i Tanjugu u ovom ministarstvu

  • 26

Ministar Saša Radulović podnosi ostavku zbog zaustavljanja reformi, potvrđeno je RTS-u i Tanjugu u Ministarstvu privrede.

Kako se saznaje u Ministarstvu, razlog za tu Radulovićevu odluku je nepostojanje političke volje za sprovođenje reformi.

Ministar Radulović izjavio je prethodnih dana da je, ukoliko odmah ne prođu sistemski zakoni, posebno zakon o privatizaciji i stečaju, to siguran znak da se odustalo od reformi i da se ide na izbore.

On je istakao da, ukoliko se reforme ne sprovedu, za njega nema svrhe da ostaje u vladi.

- Ako se usvoje zakoni, to je siguran znak da se ne ide na izbore, nego da će Vlada Srbije uraditi ono što je rekla i sprovesti reforme u 2014. kako bi se stvorile pretpostavke za privredni rast u 2015 - rekao je Radulović.

Prema njegovim rečima, ako se od tih zakona odustane, to je siguran znak da reformi neće ni biti.

On smatra da su reforme zakočene u poslednjih nekoliko dana, ali da Ministarstvo privrede radi na tome da ih "otkoči", navodeći da Vlada Srbije treba zvanično na sednici da se odredi da li je za reforme ili ne.

Prema njegovim rečima, bez tih ključnih zakona ni budžet ne može da funkcioniše.

Radulović je na mesto ministra privrede predložila SNS kao nestranačku ličnost, a on je istakao da u slučaju održavanja vanrednih parlamentarnih izbora, neće biti na listi te stranke.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Note

    25. januar 2014 | 10:32

    Ode jos jedan pametan covek. Zasto li je pokusavao da uradi nesto? Ovo je zemlja tupaka I mafije koji zbog sitnih licnih interesa ne vide dalje od svog dzepa. Mi nemamo oformljen tim strucnjaka koji ce uciniti neke promene. Imamo jednog coveka 3 u 1 (ili 50 u 1) I ocekujemo da nas taj Vucic, koji se u sve mesa, izvuce iz krize

  • Кроасан

    25. januar 2014 | 10:32

    У вас је браћо постала навика: Када вас неко тера да радите за ваше паре,ви њему одмах отказ. Све иједног који је кренуо да вас размрда и увуче у радне навике,ви сте му одмах контрирали.

  • Dragisa

    25. januar 2014 | 10:33

    Razocaran sam sto je ministar dao jasan znak da od reformi nema nista. Rec "reforma" u Srbiji i dalje ostaje pojam za neku imaginarnu stvar.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA