Pored beogradskih i parlamentarnih mogući i pokrajinski izbori?

- Ne isključujem mogućnost da se u isto vreme kada i parlamentarni, održe i vanredni pokrajinski izbori - kaže Aleksandar Popov direktor Centra za regionalizam

  • 5

Iako je za to ostalo vrlo malo vremena, direktor Centra za regionalizam Aleksandar Popov ne isključuje mogućnost da se u isto vreme kada i parlamentarni, održe i vanredni pokrajinski izbori.

- Mislim da SNS, pošto računa na dobar skor na parlamentarnim izborima, kao i na izborima u Beogradu, sigurno ne bi dozvolila da jedan takav veliki resor, kao što je Vojvodina, još dve godine bude van njihove kontrole - kazao je Popov.

Prema njegovim rečima, šansa im je da "sapletu" pokrajinsku vlast i da im postave vanredne izbore, a prilika im je bila kada se bude rešavalo pitanje usklađivanja Statuta Vojvodine sa USS. Međutim, to previše dugo traje, što naprednjacima, kako kaže ne odgovara.

- Postoji i nekoliko mogućih scenarija, jedan od njih je bio da se izađe brzo s nekim aferama koje bi dale SVM i LSV šaansu da naprave otklon od DS koja bi bila glavna na udaru oko tih afera. Onda bi im falilo još nekoliko poslanika, a to može da se uradi kupovinom, kako se to kod nas radi, tako da bi u tom slučaju mogla da se napravi neka većina koja bi bila formirana na brzinu i koja bi od predsednika pokrajisnke skupštine tražila raspisivanje pokrajinskih izbora - dodaje Popov.

- Međutim, prilično je mali vremenski tesnac i ne znam koliko je taj scenario koji je pripreman, koliko je izvodljiv - dodao je on i zaključio da je, s druge strane, jeftinije ako se objedine i jedni i drugi i treći izbori.

(Telegraf.rs / Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    27. januar 2014 | 11:45

    Dveri-pokret za zivot Srbije,je jedina sansa Srbije da se oslobodi od ovih politikanata koji nam ogulise kozu sa ledja poslednjih dvadeset godina.

  • PECANAC

    27. januar 2014 | 10:58

    Radikali svih zemalja ujedinite se

  • sve je to i Srbiji moguce

    27. januar 2014 | 15:24

    Osim Pameti! Samo napred, bice jos gore!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA