VUČIĆ: Stvaram novu Srbiju!

- Odlično razumem i potrebu Srbije da i pred Zapadom i pred Rusima, pred svima, na jasan način kaže da mi odlučujemo o našim unutrašnjim pitanjima - izjavio je vicepremijer

  • 46

Vicepremijer Aleksandar Vučić rekao je da je više dana razgovarao s različitim predstavnicima Ruske Federacije, kako o izborima, tako i o njihovim ulaganjima u Srbiju, naglasivši da potpuno razume potrebu da neko zaštiti svoj kapital i svoju imovinu.

- Jednako kao što odlično razumem i potrebu Srbije da i pred Zapadom i pred Rusima, pred svima, na jasan način kaže da mi odlučujemo o našim unutrašnjim pitanjima - izjavio je Vučić u intervjuu za zagrebački "Globus".

U tekstu koji se kao glavni naslov na prvoj strani "Globusa" reklamira sa opremom: "Stvaram novu Srbiju i trebaće mi pomoć Hrvata", hrvatski novinar opisuje Vučića kao "budućeg premijera Srbije" i "najmoćnijeg čoveka u Srbiji".

Vučić je reporteru "Globusa" kazao da se oseća pomalo i srećno, i usamljeno, i zabrinuto u isto vreme.

- Mogu vam to i objasniti. Prvo, srećan sam jer radim ono što volim i činim ono što mislim da je dobro. Usamljen sam jer šta god uradio, i kako god uradio, svi ili dobar deo javnosti biće protiv tebe. A zabrinutost je, mislim, nešto što treba da postoji kod svakog normalnog i razumnog čoveka koji zna u kakvoj se situaciji nalazimo, šta je sve pred nama i koliko imamo problema, koliko prepreka. Na kraju, potpuno sam uveren da samo zabrinuti ljudi mogu doneti bilo kakav progres. A oni koji nisu zabrinuti i koji s lagodnošću i lakoćom gledaju na buduće dane, objektivno se i ne mogu suočiti s teškim izazovima koji su pred nama - rekao je Vučić.

Na opasnku novinara "Globusa" da je tri noći uzastopno vodio s Rusima teške razgovore, Vučić je odgovorio da ne zna da li su bile baš tri noći, ali da je više dana razgovarao s različitim predstavnicima Ruske Federacije i da ne bi hteo da otkrije s kojima konkretno.

Vučić nije hteo da odgovori na pitanje da li su Rusi zaista bili protiv toga da u ovom trenutku raspiše parlamentarne izbore, jer je "u situaciji do ponajpre vodi računa o interesima svoje zemlje, a ne o tiražu vaših ili bilo čijih novina".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    29. januar 2014 | 15:22

    Moj glas ovaj put dobiti neces ni ti ni tvoje kursadzije

  • Vavilonac

    29. januar 2014 | 13:57

    Kako se neko od ministra informisanja preobratio u najveceg evropejca? Nisu svi ovde zaboravili sta si pricao i radio...

  • Pedjae

    29. januar 2014 | 15:48

    Iskreno se nadam da ja i moja porodica necemo imati to zadovoljstvo da zivimo u toj Srbiji koju ti stvoris.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA