LJAJIĆ: Srbija ne može da izgubi proces s Hrvatskom!

- Ja sam više nego uveren da mi taj spor ne možemo izgubiti, odnosno da Hrvatska ne može dokazati da je bilo genocida - rekao je podprewsednik vlade u ostavci

  • 3

Potpredsednik Vlade u ostavci Rasim Ljajić izjavio je danas da se presuda o procesu pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu po tužbi Hrvatske i protivtužbi Srbije za genocid očekuje za godinu dana i da je uveren da Srbija ne može da izgubi.

- Ja sam više nego uveren da mi taj spor ne možemo izgubiti, odnosno da Hrvatska ne može dokazati da je bilo genocida - rekao je Ljajić za B92.

On je ponovio da veruje da u Hrvatskoj nije bilo političke hrabrosti da se tužba povuče, odnosno da je postojala volja kod političkog vrha, ali i strah od reakcije javnog mnjenja ako se tužba povuče.

- Srbija je bila potpuno spremna da bez uslovljavanja povuče tužbu, ali s druge nije bilo te vrste spremnosti - istakao je Ljajić.

Prema njegovim rečima, proces pred Međunarodnim sudom pravde trajaće mesec dana, slučaj prvo iznosi Hrvatska, nakon njih Srbija, a presuda se očekuje za godinu dana.

Ljajić je dodao i da je pravni tim Srbije u potpunosti spreman za proces pred sudom pravde.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Raša

    30. januar 2014 | 15:05

    Bolje veruj, jer je sve da Srbijom moguće.

  • ANTE BAN

    31. januar 2014 | 18:52

    Pa jasno da neće reći suprotno,jer stara je izreka da nada umire zadnja. Pritom zaboravlja ovaj gospodin da njegova vlada,kao i predsjednik Nikolić, očajnički želi i stalno forsira obostrano povlačenje tužbi.Svakome zdravorazumskom zaključak se nameće sam po sebi.

  • veljko

    30. januar 2014 | 16:43

    Rasime nudimo ti besplatno letovanje na jadranu,hajd bolan dodi da uzivas......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA