Zahtev za ujedinjenje Kosova i Albanije!

Grupa od 12 poslanika priprema zahtev za ujedinjenje koji bi trebalo da se razmotri u Skupštini Kosova

  • 1

Grupa poslanika Skupštine Kosova priprema zahtev za ujedinjenje Kosova sa Albanijom, prenosi prištinska agencija Telegrafi.

Zahtev će najpre potpisati 12 poslanika, da bi kasnije broj dostigao 30, što otvara mogućnost da se predlog razmotri u Skupštini Kosova.

"Do ovog zahteva dolazi nakon što je Vlada Kosova odlučila da prihvati fusnotu koja isključuje upotrebu termina Republika u diplomatskim i drugim međunarodnim predstavljanjima. Saznaje se da zahtev poslanika ima i podršku predsednika parlamenta Jakupa Krasnićija, kao i poslanika turske manjine na Kosovu", prenosi agencija.

Predsednik Skupštine Kosova Jakup Krasnići je, prema istim izvorima, indirektno iskazao da je protiv predstavljanja Kosova fusnotom jer je izjavio da o ustavnosti sporazuma o regionalnom predstavljanju treba da se izjasni i Ustavni sud Kosova.

Saznaje se da će grupa 12 poslanika, incijatora predloga, u Tirani razgovarati sa predsednikom Albanije Bamirom Topijem, od koga će tražiti podršku.

(Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA