MOJ NARODE: Šta je Petar III Karađorđević rekao Srbima posle progonstva? (VIDEO)

Na internetu se pojavio snimak obraćanja građanima Srbije princa naslednika krune Srbije (11) odmah nakon njegovog povratka u otadžbinu

  • 37

Na internet stranici Jutjub pojavio se snimak prvog obraćanja građanima Srbije princa naslednika Petra III Karađorđevića u kome im se obraća sa "moj narode", i to odmah nakon njegovog povratka iz izgnanstva u Srbiju 5. oktobra 1991. godine.

Na snimku se vidi kako se tada jedanaestogodišnji princ obraća narodu koji mu sa oduševljenjem kliče ime. Ovaj snimak sačinjen je 5. oktobra 1991. godine, kada su se Karađorđevići posle višegodišnjeg izgnanstva od strane komunističke vlasti vratili u otadžbinu.

Princ naslednik Petar III u ekskluzivnom božićnom intervjuu za Telegraf.rs kaže da je ustavna parlamentarna monarhija spas za Srbiju.

- Na stabilnost države utiču mnogi faktori, jedan od njih je i oblik vladavine, a ja sam ubeđen da bi je ustavna parlamentarna monarhija svakako povećala. To bi Srbiji dalo ono što joj je potrebno, a to su jedinstvo, kontinuitet i stabilnost - ističe on.

Princ naslednik Petar III rođen je 5. februara 1980. u Čikagu u državi Ilinois i najstariji je sin prestolonaslednika Aleksandra II i princeze Marije da Glorije od Orleansa i Bragance.

Princ Petar je unuk kralja Petra II i kraljice Aleksandre, a njegov kršteni kum je knez Aleksandar od Jugoslavije, sin kneza regenta Pavla od Jugoslavije.

Petar III Karađorđević je živeo u Čikagu do kraja 1981, kad se preselio s roditeljima u Virdžiniju, gde je pohađao obdanište Tajsons Korner 1983. U Londonu je, kada mu je bilo osam godina, pohađao jednu od najcenjenijih pripremnih škola za predškolski uzrast.

Diplomirao je na Kenterberijskoj Kraljevskoj školi u Engleskoj s najvišim ocenama iz umetnosti, francuskog i španskog jezika kao i deset GCSE sertifikata visokog obrazovanja. Pohađao je i s uspehom završio kurs Kambervel koledža za umetnost Instituta u Londonu.

Njegova pasija je razvoj vizualnih koncepata kroz saradnju s kreativcima iz drugih oblasti interesovanja zarad postizanja raznovrsnosti ideja i medija komunikacije.

(D. Zlojutro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • IPON

    7. februar 2014 | 18:22

    Ziveo KRALJ!!!

  • Miša

    7. februar 2014 | 19:43

    Колико знам све јаке европске земље су Краљевине.Без Краља не ваља!

  • Maljevic

    7. februar 2014 | 19:06

    Da, tad su mu klicali . Nije bilo Sluzbi Bezbednosti koje su plasirale tu propagandu kako ne treba da bude Kralj jer ima los izgovor srpskog. Od tad se to zatrovalo dosta. Pih, kakav smo narod koji ne postuje ni istoriju svoju, dakle ni Krunu ni tradiciju. Uzas. Ja se ne cudim sto propadamo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA