DAČIĆ: Lepe reči za nas na Molitvenom doručku

Premijer Srbije je rekao da će tokom posete SAD imati niz važnih sastanaka "za vreme koje Srbiju čeka" u američkom Kongresu, Senatu, Stejt departmentu, kao i sa predstavnicima bezbednosnih agencija - FBI i DEA

  • 4

Premijer Vlade Srbije u tehničkom mandatu Ivica Dačić izjavio je da su njegovi sagovornici iz SAD i sveta na Molitvenom doručku imali "lepe reči za politiku koju Srbija vodi". Oni su istakli doprinos zemlje u uspostavljanju regionalnog mira i stabilnosti.

Dačić je na Molitvenom doručku u Vašingtonu razgovarao i sa državnim sekretarom SAD Džonom Kerijem.

- U razgovoru sa državnim sekretarom Kerijem još jednom sam ponovio našu zainteresovanost da američka administracija što više bude prisutna u regionu i pozvao ga da poseti region i Srbiju - rekao je Dačić novinarima u Vašingtonu.

On je rekao da je Molitveni doručak prilika da se razgovara sa najznačajnijim državnicima i predstavnicima američke administracije i naglasio da su svi njegovi sagovornici - državni sekretar, američki kongresmeni, senatori i drugi visoki zvaničnici, kao i lideri drugih zemalja, imali "lepe reči za politiku koju Srbija vodi".

Dačić je rekao da će tokom posete SAD imati niz važnih sastanaka "za vreme koje Srbiju čeka" u američkom Kongresu, Senatu, Stejt departmentu, kao i sa predstavnicima bezbednosnih agencija - FBI i DEA.

Premijer će 10. februara učestvovati i na sednici Saveta bezbednosti UN koja će biti posvećena Kosovu.

Molitveni doručak, 62. po redu, okupio je predstavnike oko 130 država i naroda, uz prisutstvo američkog predsednika Baraka Obame.

Na tradicionalnom skupu u Vašingtonu, učestvovuju i lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković, poslanici Srpske napredne stranke Zoran Babić i Vladimir Marinković, beogradski advokat Zdenko Tomanović kao i princ Aleksandar Karadjordjević i princeza Katarina.

Manifestaciji će prisustvuje i kosovski premijer Hašim Tači.

Nacionalni molitveni doručak je tradicija stara 61 godinu koja svakog prvog četvrtka u februaru u Vašingtonu, u zajedničkoj molitvi okuplja predsednika SAD, članove Kongresa, američke političare i vojne lidere i goste iz stotinak zemalja.

Prvobitna ideja da se političari, i iz vlasti i iz opozicije, zajedno mole za mir i uspeh SAD prerasla je u organizovanje međunarodnog molitvenog doručka na koji se pored domaćih pozivaju i svetski lideri i političari da se zajednički mole za mir u svetu.

Nacionalni molitveni doručak je manifestacija koja traje nekoliko dana, okuplja oko 3.500 gostiju i sastoji se iz niza sastanaka, ručkova i večera, ali je centralni događaj doručak u četvrtak na kojem su govornici predsednik SAD i jedan gost čiji se identitet ne otkriva do poslednjeg časa.

(Telegraf.rs / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saka

    6. februar 2014 | 21:46

    Cime se Dacic ponosi time se neko drugi stidi.

  • Dovla

    6. februar 2014 | 21:01

    Ave Cezaru

  • Stiv

    7. februar 2014 | 14:53

    Mora da je bilo i lepe hrane medjutim? Npr osiromaseni uranijum...ili obogaceni plutonijum? Si to probo izdajnice Srbskoga roda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA