IMOVINA POLITIČARA: Popović najbogatiji, Vučić ima samo platu!

Prema podacima Agencija za borbu protiv korupcije najbogatiji političar je potpredsednik DSS-a, a u tom krugu su i Čedomir Jovanović, Velimir Ilić i Dragan Đilas

  • 12

Agencija za borbu protiv korupcije objavila je nove imovinske karte srpskih političara, a najbogatiji je i dalje potpredsednik DSS-a Nenad Popović, dok lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić ima samo platu Vlade Srbije, i nema nijednu nekretninu, automobil, niti ušteđevinu u banci.

Prema podacima Agencije u krug najbogatijih srpskih političara ušao je i član Privremenog veća Beograda Nebojša Čović koji je prijavio je Agenciji za borbu protiv korupcije 12,98 odsto udela u vlasništvu kompanije "Kobe grupa".

U njegovoj imovinskoj karti stoji da je vrednost njegovih akcija oko 762.000 dinara. Čović još ima stan i garažu, kao i ušteđevinu u banci.

Najbogatiji srpski poliitičar i dalje je Nenad Popović, potpredsednik DSS. On je stopostotni vlasnik tri kompanije. "Vnir, "OJSC", "ABS Internacaional LTD", "ABS Rus, Ojsc", a suvlasnik je još tri preduzeća. Ima veliki broj nekretnina. Popović je vlasnik dva automobila, kombija i motornog čamca. Svoj biznis uglavnom razvija u Rusiji.

U grupu "političara milionera", a prema podacima Agencije za borbu protiv korupcije svakako spada i lider DS Dragana Đilas.

On na svoje ime ima prijavljen jedan trosoban stan od 90 kvadrata, vozi automobil marke BMW a ima i ušteđevinu. Ipak, Đilasova najvrednija imovina je zapravo četvrtina udela u "Multikom grupi", čija se vrednost meri milionima evra.

Lider LDP Čedomir Jovanović ima kuće i okućnice, ali i udeo u firmi SHSF, dok prvi čovek Nove Srbije je Agenciji prijavio na desetine nekretnina - poslovnog prostora, kuća, ali i neke objekte u izgradnji. On poseduje voćnjake, pašnjake, njive. Ušteđevine nema, kao ni automobil.

List prenosi da je lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić 30. januara 2014. prijavio samo platu od 108.900 dinara. Nema nijednu nekretninu, automobil, niti ušteđevinu u banci.

Ni bivši predsednik Srbije Boris Tadić ne vozi kola, nema stan, a sudeći po njegovoj imovinskoj karti koju je krajem januara prosledio Agenciji, ima samo ušteđevinu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • REX

    12. februar 2014 | 22:26

    Prvo ne komentarisite nesto sto ne znate. Gospodin Vucic u svojoj karijeri nije nista stvorio, pokrenuo, sve sto ima od biografije to je politicka bigrafija, bio je polsanik, ministar pa opet poslanik i tako 20 godina. Gde mu je dan RADNOG staza. To vazi i za Cedu i ostale neradnike. Kada pricate o gospodinu Popovicu on je covek koji ne ulazi u politiku da se obogati jer vec ima dovoljno tako da mu to neverne Tome nije u cilju. Ne bavite se njegovim materijalnim bogatstvom na koji nacin je stekao. Bolje se pozabavite Vucicevim moralnim siromastvom koje je itekako imalo udela u istorijskoj izdaji Srbije.

  • ivica

    12. februar 2014 | 11:16

    Nije valda da Vučić nema ništa. Pa ima drugu ženu!!!

  • milan

    12. februar 2014 | 11:11

    Pa ovo je strasno. Zemlju vodi covek koji je za ceo svoj zivotni vek bio nesposoban da zaradi za juga i garsonjeru. Pa to je mogao i posteno zaraditi. (kad je tako posten sto onda od nasih para skokne avionom da gleda lokalni fudbalski derbi u mancester?)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA