Gojković: Pokrajinski izbori da budu na jesen

Potpredsednik Srpskog pokreta obnove izjavio je da je realno očekivati da se izbori za Skupštinu Vojvodine održe nakon parlamentarnih izbora i formiranja Vlade Srbije

  • 2

Potpredsednik Srpskog pokreta obnove Žika Gojković izjavio je danas da je realno očekivnje to da vanredni izbori za Skupštinu Vojvodine budu održani na jesen, pošto se prethodno formira i počne da radi Vlada Srbije. Gojković je prokomentarisao da DS sve teže sarađuje  sa koalicionim partnerima u vojvođanskoj vlasti i da je izlazak Borisa Tadića iz stranke je “možda zakucao” poziciju DS-a.

On je u intervjuu novosadskom “Dnevniku” istakao da je sad više nego realan zahtev SPO-a za što hitnijim održavanjem pokrajinskih izbora jer, kako je objasnio, “imamo odluku Ustavnog suda Srbije, koja je načela pitanje legitimiteta pokrajinske vlasti”.

Gojković smatra da, uz to, Demokratska stranka “sve teže sarađuje sa koalicionim partnerima u vojvođanskoj vlasti, Ligom socijaldemokrata Vojvodine i Savezom vojvođanskih Mađara, koji su u mnogim opštinama raskinuli saradnju s demokratama i prešli na stranu SNS-a”.

Izlazak Borisa Tadića iz stranke je “možda zakucao” poziciju DS-a, jer će za njim krenuti deo članstva, a time i poslanika u pokrajinskom parlamentu, ocenjuje Gojković.

- DS sasvim sigurno više nije ona snaga koja je potvrđena na izborima 2012. godine i njihov legitimitet se više ne može potvrđivati do sada ostvarenim rezultatima - rekao je on napominjući da se politička scena u Vojvodini promenila.

- Potvrda toga će biti republički izbori 16. marta, nakon kojih će DS imati još manju podršku građana - smatra potpredsednik SPO Gojković.

SPO je na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima na listi SNS-a “Aleksandar Vučić-Budućnost u koju verujemo”.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • caha

    12. februar 2014 | 11:20

    Evo kako izgleda izgubljen čovek. Ovako je sedeo sam stalno i voleo samo sebe. Čovek koji je sklopio pakt sa onima koji su unistili Srbiju samo da bi vladao, a koliko je samo para potrosio od nas poreskih obveznika da ne pričamo. Dobro je za DS. što je otpao ima još puno ovakvih u DS ali se nadam da će sve da se pročisti

  • Mile protiv tranzicije

    12. februar 2014 | 10:48

    Srbija,zemlja stalnih izbora! Zemlja u kojoj uvek imate mogućnost izbora. To je valjda ta demokratija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA