Dačić: Približili smo stavove, uskoro finalizacija dogovora

Dačić je istakao da misli da su Beograd i Priština uspeli da približe stavove, kao i da se očekuje da će dogovor uskoro biti finalizovan

  • 6

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da su dve strane u dijalogu Beograda i Prištine danas uspele da približe stavove, da će eksperti u narednim danima finalizovati dogovor, koji će biti potvrđen na narednom sastanku s kosovskim premijerom Hašimom Tačijem.

- Mislim da smo uspeli da dosta približimo naše stavove. Očekuje se da će radne grupe, odnosno eksperti, u narednim danima finalizovati taj tekst i da ćemo se ponovo naći za jedan kratak period da donesemo i tu političku odluku o postizanju dogovora vezanog za pravosuđe - izjavio je Dačić po okončanju 22. runde dijaloga u Briselu.

On je istakao da su dve strane imale različite stavove, pri čemu kosovski Albanci nisu želeli da sud bude podeljen po etničkim kriterijumima.

- Našli smo neka rešenja koja bi dozvoljavala tu raspodelu predmeta po određenim kategorijama - kazao je Dačić.

Dačić je dodao i da bi dogovor trebalo da podrazumeva da, ako bude jedan sud, u onim delovima tog suda koji zasedaju na severu Kosova većinu sudija i tužilaca čine Srbi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 007

    12. februar 2014 | 23:20

    To mu dodje da cim prodju izbori da ce zvanicno da priznaju kosovo kao drzavu.Zivi bili pa videli.Pa ce posle rasku oblast, pa vojvodinu.USTANAK BREEEEEEE

  • $$$$

    12. februar 2014 | 23:16

    Zvanicno priznavanje njihove ne postojece drzave....to mu dodje finalizacija.......

  • Mici

    12. februar 2014 | 22:19

    Sta mu to dodje finalizacija dogovora?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA