Vučić: U proizvodnju na kopovima biće uloženo 150 miliona eura

Prvi potpredsedenik Vlade posetio je Rudarski basen "Kolubara" i ocenio da je ovo preduzeće stiglo do pozitivnog bilansa od 800 miliona dinara, i naglasio da su to dobri rezultati

  • 5

Prvi potpredsedenik Vlade Aleksandar Vučić ocenio je danas, prilikom posete Rudarskom basenu, da je "Kolubara" od gubitaša stigla do pozitivnog bilansa, najavio da će se zbog uočenih problema raditi na izmenama Zakona o javnim nabavkama i poručio da će svi morati da plaćaju električnu energiju.

Vučić je, prilikom posete Rudarskom basenu rekao da je "Kolubara" proizvela milion tona uglja više od planiranih bilansa, a da je 8. februara ove godine oboren rekord star 26 godina od 116.000 tona u jednom danu.

Vučić je ukazao da je"Kolubara" od 3,8 milijardi dinara gubitka došla do pozitivnog poslovanja od 800 miliona dinara, i naglasio da su to dobri rezultati.

On je ocenio da je dobro što je Rudarski basen preuzeo 1.470 radnika iz preduzeća "Kolubara usluge" koji su, kako je naveo, radili za 25.000 dinara, a sada će imati pristojnije uslove i bolje plate.

Ocenivši da je Zakon o javnim nabavkama doneo poboljšanja, Vučić je napomenuo da su u međuvremenu uočeni određeni problemi sa "profesionalnim ometačima tendera", zbog čega je najavio izmene tog zakona.

- U jednom trenutku nam je stalo 60 mašina zato što je neko platio da se sruši postupak javnih nabavki - naveo je Vučić.

Govoreći o problemima s naplatom utrošene struje, vicepremijer je poručio da svi moraju da plaćaju struju, isto kao što plaćaju porez, te da se to odnosi i na one delove zemlje u kojima je već tradicija da se računi za struju ne plaćaju, poput Bujanovca i Preševa.

Dodajući da razume "političke pritiske" u takvim slučajevima, Vučić je rekao da to jednostavno ne može da se dozvoli, jer onda građani neće biti jednaki i poručio: "Ili će plaćati struju ili je neće imati".

Vicepremijer je rekao da će u proizvodnju na kopovima biti uloženo do 150 miliona evra.

Vučić je danas, na početku posete Rudarskom basenu "Kolubara" u Lazarevcu, razgovarao sa direktorom tog rudarskog basena Miloradom Grčićem.

Sastanku su prisustvovali ministarka energetika Zorana Mihajlović, v.d. direktora EPS-a Aleksandar Obradović i rukovodstvo "Kolubare".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Strahinja

    13. februar 2014 | 12:34

    Ovaj samo zna da najavljuje

  • Jelena

    13. februar 2014 | 12:29

    Kako sve lepo zvuci u predizbornoj kampanji!!!

  • ArhMih

    13. februar 2014 | 13:50

    150mil€ i bolja kontrola trosenja novca. Bez toga nista. Inace ce opet 'iznajmljene masine" da rade po 26 sati dnevno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA