Severna Koreja čestitala Dačiću i Nikoliću Sretenje

Najviši državni zvaničnici Severne Koreje čestitali su predsedniku i premijeru Srbije Dan državnosti

  • 9

Najviši zvaničnici Severne Koreje čestitali su predsedniku Tomislavu Nikoliću i premijeru Srbije Ivici Dačiću Dan državnosti.

Kako je javila severnokorejska državna novinska agencija KCNA, predsednik Vrhovne narodne skupštine Severne Koreje Kim Jong Nam je u čestitki Nikoliću izrazio uverenje da će se prijateljstvo i saradnja dve zemlje nastaviti i poželeo prijateljskom narodu Srbije stabilan razvoj i napredak.

Premijer Demokratske Narodne Republike Koreje Pak Pong Džu je u čestitki Dačiću izrazio uverenje da će odnosi Srbije i Severne Koreje jačati u interesu dva naroda.

Pak Pong Džu je Dačiću poželeo još veći uspeh u njegovom delovanju na nezavisnom razvoju i prosperitetu Srbije.

"Ministar spoljnih poslova Severne Koreje Pak Ui Čun poslao je sličnu poruku svom srpskom kolegi Ivanu Mrkiću", objavljeno je na sajtu www.kcna.kp

U Srbiji se 15. februar slavi kao sećanje na 1804. godinu kada je u Orašcu počela borba za oslobođenje od Turaka, i kada je na isti dan 1835. godine Skupština u Kragujevcu proglasila prvi Ustav Srbije, koji je označio i početak savremene srpske državnosti.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dacha

    16. februar 2014 | 11:49

    retarde. jel to razumes?

  • MArkan

    16. februar 2014 | 17:39

    Kako god da karakterisu Severnu Koreju ne mozemo negirati da je nama uvek bila prijateljska. Prema tome - hvala na cestitkama!

  • Drgag

    16. februar 2014 | 11:10

    Manijak čestita nešto što ne razume (doduše ni ja, ali zato ne čestitam)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA