SRS: Srbija neće u EU!

Radikali predali peticiju protiv ulaska u Evropsku uniju koju je, kako navode, potpisalo 200.000 građana

  • 0

Funkcioneri i simpatizeri Srpske radikalne stranke (SRS) predali su danas na prijavnici Predsedništva peticiju s potpisima protiv ulaska Srbije u Evropsku uniju.

Tokom protesta pod nazivom "Srbija neće u Evropsku uniju", koji je obezbeđivala policija i koji je protekao mirno, pristalice radikala nosile su stranačka obeležja i transparente, a novinarima je rečeno da su prikupuli 200.000 potpisa za peticiju.

Skupu su prisustvovali potpredsednici SRS-a Dragan Todorović, Milorad Mirčić i Zoran Krasić, koji su ukazali da je "potrebno upozoriti i urazumiti aktuelnu vlast, da i na ovaj način shvati da građani Srbije nisu za Evropsku uniju".

Krasić je naveo da su radikali više puta pokušavali da poruče da "evroatlantski put predstavlja samoubistvo Srbije".

- Narodu je jasno šta se krije iza ovih operacija koje su protivne Ustavu i vitalnim interesima ovog naroda. Ovo je poslednje upozorenje da su preterali i da mora da se poštuje volja naroda Srbije, jer jedino tako možemo opstati kao pojedinci i kao država - smatra Krasić.

Mirčić je optužio predsednika Srbije za "pogubnu politiku" i naveo da je neophodno upozoriti srpsku javnost na posledice ulaska u EU.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA