SNS i preduzetnici zajedno na izborima

Prema sporazumu, Asocijacija malih i srednjih preduzeća i preduzetnika će finansijski pomagati predizbornu kampanju, dok će SNS dodeliti jedan mandat predstavniku APPS

  • 0

Srpska napredna stranka i Asocijacija malih i srednjih preduzeća i preduzetnika Srbije potpisali su Sporazum o zajedničkom učešću na predstojećim parlamentarnim izborima.

U Sporazumu se navodi da će APPS finansijski, ali i drugim raspoloživim sredstvima pravnih lica i preduzetnika srazmerno materijalnim potencijalima, pomagati predizbornu kampanju.

Lider naprednjaka Tomislav Nikolić je rekao da je sporazum sa APPS-om potpisan sa željom da lista SNS-a obuhvati sve one koji žele da se situacija u Srbiji promeni.

Predsednik APPS-a Žarko Milisavljević rekao je da je ta Asocijacija pristupila SNS-u jer je saglasna sa ekonomskim programom Bele knjige naprednjaka, naročito sa rešenjima problema malih i srednjih preduzeća.

Sporazumom je predviđeno da u sklopu svoje poslaničke liste SNS dodeli jedan mandat predstavniku APPS-a u republičkom parlamentu, kao i da će u slučaju eventualnog formiranja vlade, naprednjaci pri imenovanju državnih sekretara uvažiti predloge Asocijacije i to za mesta sekretara u ministarstvima ekonomije i rada.

APPS okuplja 14.100 pravnih subjekata i zanatskih radnji, organizovanih u 68 strukovnih i lokalnih udruženja koji zapošljavaju 231.000 radnika.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA