Ajfelov toranj oblepljen Šešeljevim plakatima! (FOTO)

U akciji različitih političkih organizacija u Parizu izlepljeni su plakati, kojima se poručuje samo jedno: "Oslobodite Vojislava Šešelja" i "Stop američkoj diktaturi"

  • 14

Prestonica Francuske i grad svetlosti - Pariz osvanuo je oblepljen plakatima podrške Vojislavu Šešelju, kojima se zahteva njegovo puštanje na slobodu iz Tribunala u Hagu!

U akciji različitih političkih organizacija u Parizu izlepljeni su plakati, kojima ove organizacije poručuju "Liberez Vojislav Sesel" - Oslobodite Vojislava Šešelja. Pored te parole na plakatima stoji i "Stop a la dictature Américaine", u prevodu "Stop Američkoj diktaturi".

Kako saznajemo reč je o međusobnoj podršći između nacionalista širom evropskih zemalja, koji na ovaj način žele da razbiju medijsku blokadu o slučajevima političkih zarobljenika kako na internacionalnom, tako i na nacionalnom nivou.

Kako se navodi na sajtu Srpske radikalne stranke, a i u drugim medijima suđenje Šešelju privlači sve veću pažnju francuske javnosti, koja u ovom sudskom procesu vidi sličnost sa neki sudskim postupcima u Francuskoj, poput kažnjavanja Žan-Mari Le Pena, nekadašnjeg predsednika Nacionalnog fronta, za govor mržnje.

Stranica ovih ujednjenih stranaka koje lepe plakate širom Francuske na Fejsbuku se zove Unité Continentale - Kontinentalne jedinice, a na njoj se vidi jasna podrška za očuvanjem jedinstva Kosova i Metohije, kao i apel za oslobođenje Vojislava Šešelja. Kao razloge oni navode nepravedan odnos Haškog tribunala prema srpskom zarobljeniku i o tome pišu na svojoj facebook strani.

- Šešelj ima ozbiljnih zdravstvenih problema, a neki od njih se mogu povezati i sa pokušajem trovanja. Sve je počelo sa problemima sa jetrom, iako Šešelj nikada nije imao problema sa alkoholom. Lider SRS-a je poslao uzorke hrane u laboratoriju na ispitivanje i opštužio haški tribunal, ali je dobio odgovor da se analize ne mogu obaviti. nakon osam meseci njegova jetra se oporavila, iako nije bio ni pod kakvom terapijom. Od tada, Šešelj ima srčanih problema i problema sa gubitnom svesti. Njemu je dijagnostikovan rak slepog creva i kao posledica toga i metastaze, zbog čega je na hemoterapiji od januara i još uvek mu nije dozvoljeno da se leči van zatvora. Šešelj je žrtva, slučaj zatvorske politike i neblagovremenog lečenja. Karla del Ponte je priznala da je Šešeljov slučaj politički, s obzirom da je predodređeno da ostane u Hagu i da se ne vraća u Srbiju - navodi se na stranici Kontinentalnih jedinica.

(M. Bojanić)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    19. februar 2014 | 14:18

    Pravad za Seselja !!!!!!!

  • Yugo

    19. februar 2014 | 14:49

    Vrati se Vojvodo spasi Srbiju ponovo!!!

  • Страхиња

    19. februar 2014 | 15:12

    Nikola da li nekad gledao sudjenje Seselju? Ne mogu nista da dokazu protiv njega. Hag je ocigledno stvoren za srpske patriote i one koji bi potencijalno kocili privatizaciju i raspustanje vojske Srbije (sto se i desilo). Mislis da Ante Gotovina nije ni za sta kriv? Ramus Haradinaj nije nista kriv? U ratu nema zlocina, ili se branis ili ne. Srbija je stratesko mesto atraktivno zapadu kao i pokrajina Kosovo i zato smo mi izvukil deblji kraj. Vi ste sad usli u EU, i mislite da ce neko da vam pomogne, uzece vam i to malo sto imate... Ti si Hrvat i normalno je da ga mrzis, al on je veliki covek koji bi se zalagao za ocuvanje srpske kulture i tradicije. Ne mozes to da razumes jer vi to nemate, cak i jezik konstantno menjate jer nemate nosim dalmatinske "primorske kulture" nista sto vas karakterise kao naciju. Cak je i Hitler rekao da ste otpad slovenskog naroda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA