DAČIĆ TVRDI: Komunizam je najbolja ideologija (FOTO)

Povodom 166 godina od objavljivanja prvog izdanja "Komunističkog manifesta", premijer Srbije održao je predavanje i tom prilikom podsetio da je "Manifest komunističke partije" jedan od najznačajnijih političkih dokumenata u istoriji, prepoznatljiv po vrednosti zastupanja socijalne pravde

  • 21

Predsednik Vlade Republike Srbije, Ivice Dačić, povodom 166 godina od objavljivanja prvog izdanja "Komunističkog manifesta", održao je predavanje na Megatrend univerzitetu.  

Predavanju su prisutvovali vlasnik Megatrenda Mića Jovanović, lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, zamenik predsednika SPS-a Žarko Obradović, veliki broj profesora i studenata ovog univerziteta. Prisutnima se obratio i vlasnik univerziteta.

Premijer Ivica Dačić je podsetio da je "Manifest komunističke partije" jedan od najznačajnijih političkih dokumenata u istoriji, prepoznatljiv po vrednosti zastupanja socijalne pravde. On je rekao da i, pored različitih tumačenja kritičara, "komunistički manifest nije zasterelo štivo, koje treba ostaviti u istoriji".

- U današnjem društvu počela je diskusija na temu "Ima li izlaska iz neo-liberalnog kapitalizma". Počela je potraga za alternativom. Šta je novi koncept društva kome težimo? Danas svi mi imamo zadatak da nađemo put iz začaranog kruga ekonomske krize. Da li je zaista tačno, kao što kažu mnogi kritičari, da Komunistički manifest nema uporište u javnosti?!Upravo ekonomska kriza je učinila da načela Komunističkog manifesta postanu danas ponovo aktuelna i relevantna i kod nas i u svetu. Jer ta su načela podrazumevala da svako ima u skladu sa potrebama, a o svakom pojedincu je celo društvo vodilo brigu. Ima li humanijeg ideala od toga?! - rekao je Ivica Dačić i dodao da iako se u Srbiji podržavanje levice smatra zastarelim, da zapravo "levičar znači znak pažnje".

- I ta Evropa kojoj danas težimo, pre svega je zasnovana na tim tekovinama komunizma. Mi Srbi često kasnimo u toj istoriji i donosimo pogrešne odluke. Levica nije nastala na istoku, u Rusiji. Nastala je na zapadu, u Nemačkoj, u Briselu... Vremenom je zapadni sistem ugrađivao te ideje da bi ljude bolje živeli - zaključio je premijer Srbije

Nakon javnog izlaganja, premijer je novinarima prokomentariso šta misli o slučajevima Lazarević i Šarić.

(M.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • radoljub stefanovic

    21. februar 2014 | 16:01

    Svaki sistem je za vodje bio dobar pa i komunizam.Za raju je sve isto.

  • Vlajko

    21. februar 2014 | 15:42

    O komunizmu na privatnom fakultetu...ZIVEO KRALJ!

  • partizani

    21. februar 2014 | 15:43

    Komunistička partija je dovela naše društvo do procvata . Dokazano je , u našem slučaju , da je to definitivno najbolja ideologija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA