Albanci prave pakt da preuzmu vlast u Mitrovici!

Iako pojednici smatraju da je ovakav rasplet izbora za gradonačelnika u severnom delu Kosovske Mitrovice verovatan, obe srpske građanske inicijative nadaju se pobedi

  • 4

Na ponovljenim izborima za gradonačelnika Severne Mitrovice, koji se održavaju sutra, postoji opasnost da se Albanci udruže i preuzmu vlast. Mali odziv Srba i disciplinovanost albanskih birača mogli da dovedu do drugog kruga glasanja u kome bi se našli jedan srpski i jedan albanski kandidat.

Ovakav rasplet, kako se dodaje, neki smatraju vrlo verovatnim, ali uprkos tome, u obe srpske građanske inicijative čiji predstavnici učestvuju u izborima za prvog čoveka grada, nadaju se da konačna pobeda može da se proslavlja već u nedelju uveče, pišu Novosti.

Predsednik GI "Srpska" Vladeta Kostić nada se da će birači prepoznati sve opasnosti i da će izaći u velikom broju. Ksenija Božović iz SDP kaže da, uprkos solidarnosti između albanskih birača, ne veruje u dogovor DPK i DLK, jer su to "različite političke opcije".

Među četvoricom kandidata za gradonačelnika je i Oliver Ivanović iz Građanske inicijative SDP koji se nalazi u pritvoru pošto je osumnjičen za da je učestvovao u ratnim zločinima 1999. i posleratnim incidentima iz 2000. godine, a optužbe uključuju i teško ubistvo.

Kandidat G.I. "Srpska" je Goran Rakić, Demokratska partija Kosova (PDK) kandidovala je Fljorenta Aazemija, a Demokratska liga Kosova (LDK) Musu Miftarija.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nislijka

    22. februar 2014 | 09:50

    Svima ce nam politika doci glave...

  • gjovani

    22. februar 2014 | 09:53

    Pa narvano jer to je bilo albansko i Ima da bude svakad a vama sta ne pasuje to je nesto drugo

  • @Al@Stars@Brigada

    23. februar 2014 | 02:35

    Ne izazivajte vatru Albosi jer bice je onda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA