Mitrovčani biraju gradonačelnika

Pravo glasa da bira gradonačelnika Severne Mitrovice ima 28.429 birača, a u trci za prvim čovekom Severne Mitrovice je četiri kandidata

  • 0

Građani Severne Mitrovice danas, četvrti put u nepuna četiri meseca, izlaskom na birališta pokušaće da izaberu gradonačelnika.

Među četvoricom kandidata za gradonačelnika je i Oliver Ivanović iz Građanske inicijative SDP koji se nalazi u pritvoru pošto je osumnjičen za da je učestvovao u navodnim ratnim zločinima iz ’1999. i posleratnim incidentima iz 2000. godine, uključujući teško ubistvo.

Kandidat G.I. “Srpska je Goran Rakić, Demokratska partija Kosova (PDK) kandidovala je Fljorenta Aazemija, a Demokratska liga Kosova (LDK) Musu Miftarija. Svi veruju u dobar rezultat, a dvojica srpskih kandidata za gradonačelnika Severne Mitrovice veruju da će pobediti već u prvom krugu glasanja.

Rakić je kazao da očekuje da Mitrovica u nedelju dobije gradonačelnika Srbina”kao i svoju pobedu u prvom krugu kako bi se potom odmah pristupilo formiranju Zajednice srpskih opština.

Građane na izlazak na izbore pozvao je i Ivanović otvorenim pismom, koje je uputio iz pritvora u Prištini, pozivajući ih da u prvom krugu glasanja izaberu gradonačelnika. On je od Mitrovčana zatražio da ne dozvole manipulacijom ili političkim pritiskom da bude izabran neko ko ne može obezbediti mir, stabilnost i očuvanje njihove vizije kako grad treba da izgleda u budućnosti.

Pravo glasa da bira gradonačelnika Severne Mitrovice u nedelju imaće 28.429 birača.

Iz Euleksa je saopšteno da su njihova, kosovska policija i Kfor pažljivo isplanirali i koordinisali bezbednosne mere za izbore u Mitrovici kako bi garantovali građanima pravo da glasaju i da proceš glasanja bude sproveden na miran način.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA