Zatvorena biračka mesta u Severnoj Mitrovici (FOTO)

Četvrti put u nepuna četiri meseca građani Severne Mitrovice izašli su na izbore da glasaju za novog gradonačelnika. Glasanje je prošlo bez incidenata, a rezultati izbora se iščekuju

  • 1

U severnoj Kosovskoj Mitrovici večeras u 19 časova zatvorena su 33 biračka mesta u sedam biračkih centara na kojima su građani birali gradonačelnika ovog grada.

Glasači koji su se zatekli na biračkom mestu do zatvaranja imaju mogućnost još da obave svoju građansku dužnost, ali izborni centri su zvanično zatvoreni u 19.00 časova.

Prema poslednjim informacijama, gradonačelnika Severne Mitrovice biralo je od 28.429 glasača, koliko je imalo pravo glasa na današnjim, ponovljenim izborima.

Odmah po zatvaranju biračkih mesta pristupiće se prebrojavanju glasova na licu mesta, a prvi preliminarni rezultati očekuju se posle 20 časova.

Izborni proces u Kosovskoj Mitrovici protekao je bez incidenata, a na ulicama i u blizini biračkih mesta bilo je pojačano prisustvo Euleks policije, kosovske policije i vojnika Kfora.

Građani su birali između četvorice kandidata Gorana Rakića iz Građanske inicijative Srpska, Olivera Ivanovića iz građanske inicijative SDP, Fljorima Tazemija PDK i Musa Miftari iz LDK.

Današnji izbori su bili četvrti pokušaj u nepuna četiri meseca da se izabere gradonačelnik Severne Mitrovice.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Frigo

    23. februar 2014 | 21:51

    Uopste ne bitno za nas albance,sada ce taj lik poraditi za nasu stvar legalizacija legalizacija K O S O V A KAO DRZAVE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA