Istraživanje: Mrtva trka naprednjaka i demokrata

Za SNS-NS glasalo bi 32 odsto birača, dok bi koalicija DS-LSV-SDP osvojila 31, navodi Stratedžik marketing

  • 0

Demokratska stranka i Srpska napredna stranka vodile bi "mrtvu trku" kada bi se parlamentarni izbori održali narednog vikenda, pokazuje najnovije istraživanje "Statedžik marketinga".

Za koaliciju SNS-NS glasalo bi 32 odsto birača, dok bi koalicija demokrata i njihovih partnera LSV i SDP osvojila 31 odsto, pokazalo je ovo istraživanje koje je sprovedeno krajem februara. Na trećoj poziciji nalazi koalicija SPS-PUPS-JS, za koju bi glasalo 11,5 odsto birača.

Pojedinačno, najača stranka je SNS, za koju bu glasalo 31 odsto birača, a DS ima 27,5 odsto podrške u biračkom telu.

Zatim sledi LDP sa osam odsto, dok SRS ima sedam odsto podrške, a DSS pet odsto podrške.

Kada bi nastupali samostalno na izborima, uz radikale, cenzus bi prešli sigurno još samo socijalisti sa 7,5 odsto glasova.

Ostale stranke, uključujući i URS, ne bi prešle izborni prag i ostale bi bez poslaničkih mandata, jer analiza pokazuje da bi URS osvojio tek tri-četiri odsto glasova.

Prema rezulatatima, desničarska organizacija Dveri, sa dva odsto podrške, uživa veću popularnost među građanima od PUPS-a i NS-a, koji imaju po 1,5 odsto.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA