KUSTURICA: Srbi traže figuru tate, a to je Vučić!

Ocenjujući lidere stranaka u Srbiji, reditelj je rekao da Ivica Dačić ima najviše političkog iskustva, da bi Dragan Đilas morao više da se smeje, dok je Vojislav Koštunica, prema njegovim rečima, stabilna nota u političkom sistemu

  • 19

Reditelj Emir Kusturica izjavio je da je još od Josipa Broza Tita ostalo da se u Srbiji "voli i traži figura tate", što je lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić na neki način već postao.

- Verovatno je imao tim koji je radio istraživanja, po kojima je sigurno zadovoljio većinu. Na magistralni put je izveo ljude koji su u procesu privatizacije napravili bogatstvo. Sad bi još bolje bilo kada bi taj novac, koji se uzima od tih ljudi, mogao u nešto pametno da se usmeri - rekao je Kusturica za NIN.

Kada je reč o predsedniku Socijalističke partije Srbije Ivici Dačiću, Kusturica je rekao da on ima najviše političkog iskustva.

- Sve češće je u Americi. Najbolje izražava tu političku ambivalentnost. Svi misle da je ruski čovek, a on je sve češće kod Džozefa Bajdena - napomenuo je Kusturica.

Boris Tadić je imao "ogromnu šansu da bude tata i dalje", ali da je kardinalnu grešku u političkoj karijeri napravio kada je povukao rezoluciju Srbije u Ujedinjenim nacijama, ocenio je Kusturica i dodao, kada je reč o Draganu Đilasu da bi, ako se bavi politikom, morao više da se smeje.

Lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica je stabilna nota u političkom sistemu, ocenio je Kusturica.

- On je građanin koji se dosledno drži svojih postulata. A zašto ih ne realizuje, to samo on zna - rekao je Kusturica i dodao da jedino ne bi govorio o lideru Liberalno demokratske partije Čedomiru Jovanoviću.

(Telegraf.rs / NIN)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA