Šešelj vraćen iz bolnice u pritvor

Šešelj u bolnici bio u skladu sa ranije zakazanim tretmanom, a ne zato što mu je pozlilo, kaže portparolka Haškog tribunala Nerma Jelačić

  • 0

Predsednik Sprske radikalne stranke Vojislav Šešelj vraćen je večeras u pritvorsku jedinicu Haškog tribunala iz bolnice u koju je tokom dana prebačen u skladu sa ranije zakazanim tretmanom, izjavila je portparolka tribunala Nerma Jelačić.

- Mogu da potvrdim da je Šešelj vraćen u pritvorsku jedinicu u kasnim poslepodnevnim satima, nekoliko sati pošto je primljen u bolnicu - rekla je Nerma Jelačić.

Šešelj je ranije danas prebačen u bolnicu u Hagu, a radikali tvrde da mu je jutros ponovo pozlilo i da o njegovom pogoršanom stanju nisu bili obavešteni ni njegova porodica, niti advokati, kao ni Komitet za odbranu Šešelja.   

Šef Šešeljevog tima za odbranu Zoran Krasić rekao je za Telegraf.rs da su posumnjali da nešto nije u redu kada im se lider stranke nije javio telefonom u vreme u koje obično zove.

- Aktivirali smo naše kontakte po Hagu da saznamo šta se dešava i nekako smo uspeli da dobijemo informaciju da je prebačen u bolnicu. Međutim, niko se nije udostojio da javi makar porodici. Sada vidimo da obećanja da će brinuti o njemu padaju u vodu. Sinoć je rekao da mu je teško i još gore nego ranije, žalio se na probleme sa srcem i plućima – dodao je Krasić.

Nerma Jelačić je, međutim, Telegrafu rekla da su porodica i pravni zastupnici obavešteni o tome da je Šešelj jutros prebačen u civilnu bolnicu.

- Prebačen je, ali ne iz urgentnih razloga, kako to neki tvrde, već zbog ranije zakazane procedure. Više detalja ne mogu da saopštim iz istih razloga kao u januaru - Šešelj nije dao saglasnost da se njegov zdravstveni karton objavi - objasnila je portparolka tribunala.

Šešelj je od početka godine više puta prebacivan iz pritvora u bolnicu, a 12. januara mu je ugrađen pejsmejker.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA