Troje poslanika SRS dalo ostavku u Skupštini Vojvodine

Stevica Deđanski, Šaša Santovac i Marijana Četojević , poslanici Srpske radikalne stranke, dali su ostavke u Skupštini Vojvodine

  • 2

Troje poslanika Srpske radikalne stranke u Skupštini Vojvodine podnelo je danas ostavku na sve funkcije u pokrajinskom parlamentu i toj stranci, zbog neslaganja sa njenom politikom saradnje sa ekstremno desnim stranakama i sa "željom da se raspišu pokrajinski izbori", u skladu sa činjenicom da se izborna volja građana Vojvodine promenila.

Stevica Deđanski, Šaša Santovac i Marijana Četojević svoj potez su okvalifikovali kao moralni čin, jer, kako su rekli na pres konferenciji u Medija centru u Beogradu, "kada se ne slažete sa politikom stranke, red je da joj vratite mandat".

Deđanski je kao neprihvatljivo nazvao formiranje predizborne koalicije SRS sa desničarskim organizacijama.

- Guraju nas na neku iracionalnu poziciju, čime kompromituju nacionalnu ideju za koju se zalažemo duže vreme. Sve je to kulminiralo stvaranjem koalicije sa marginalnim grupama bez uticaja, ali sa veoma lošom reputacijom - rekao je Deđanski.

Saša Santovac podvukao je da je želja za raspisivanjem pokrajinskih izbora jedan od glavnih razloga za podnošenje ostavke u parlamentu.

Marina Četojević je rekla da njih troje ne žele da daju prećutnu podršku vladajućem režimu u Vojvodini, odnosno Demokratskoj stranci i Bojanu Pajtiću.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA