Selaković: Država ima interes da pomogne Valjaonici bakra

Potpredsednik SNS-a je nakon obilaska Valjaonice bakra Sevojno poručio da država ima interes da pomogne toj fabrici da opstane na tržištu

  • 3

Potpredsednik SNS-a Nikola Selaković nakon obilaska Valjaonice bakra Sevojno poručio je da država ima interes da nađe način da pomogne toj fabrici da opstane na tržištu, "iako je reč o privatnoj kompaniji".

Selaković je nakon sastanka sa rukovodstvom i radnicima rekao da je dogovoreno da se u narednim danima stupi u kontakt sa čelnim ljudima ministarstava finansija, privrede i odbrane i da se zajedno sagleda kako je moguće pomoći Valjaonici bakra da opstane.

Kako je istakao, reč je o firmi koja ima i dobija veliki broj ponuda za sklapanje posla i da država ima interes, iako je reč o privatnoj kompaniji, da na svaki nacicn nađe put kako da joj pomogne.

- Valjaonica je nekada bila jaka i uspešna firma za čije se ime čulo izvan granice Srbije, pa i Evrope, a sada joj preti da gubi posao i ugrozi egzistenciju zaposenih kojih je 1.150, a kada se uzmu u obzir i oni koji posredno žive od Valjaonice taj broj je veći od 10.000 ili 15.000 - rekao je Selaković.

On je naveo da će kao čovek iz tog kraja maksimalno nastojati da kolege u vladi upozna sa problemima Valjaonice.

Govoreći o najavi da mađarska kompanija "Logan", koja se bavi proizvodnjom montažnih kuća od specijalnih materijala otvori fabriku u Užicu, Selaković je rekao da očekuje da do toga dođe na proleće kada bi trebalo da bude zaposleno 140 radnika.

On je precizirao da je Valjaonica imala obavezu da isprazni halu koja će biti privedena nameni i novim mašinama.

- U mađarskoj kompaniji su te mašine spremne da budu dopremljene, potrebno je izvršiti adaptaciju hale da bi one mogle da budu smeštene. Hala je ispražnjena, rečeno nam je da se malo kasnilo sa pražnjenjem hale, ali da bi tokom proleća one trebalo da budu montirane. Reč je o 70 randih mesta u proizvodnji i 70 u montaži - to je 140 novih randih mesta za Užice i Sevojno - naglasio je Selaković.

Selaković veruje da da će tokom proleća prve montažne kuće iz Sevojna odlaziti u Srbiju i širom Balkana.

Potpredsednik SNS-a je naveo da je ta stranka pokazala da je odgovorna i da je spremna da rešava probleme, a ne da ih nagomilavaju, kao što je, kako je naveo, rađeno pre 2012. godine kada se problemi nisu rešavali, već gomilali i ugrozili postojanje države i društva.

Selaković će obići i fabriku "24. septembar" čiji su radnici u štrajku od 20. januara.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jery

    4. mart 2014 | 18:44

    Uhapšen kradljivac automobila sa 26 prijava! Pokrij se ušima i nemoj da se pojavljuješ nigde, sram te bilo!

  • Sashakv

    4. mart 2014 | 16:52

    Gde god se nešto valja tu ste i vi!

  • Draga

    6. mart 2014 | 08:43

    bravo gosp.Selakovicu ! Bar da se pojavi jedan covek koji ce pokusati pomoci Uzicki kraj koji je uvek zapostavljen od politicara. Verujem u Vas ! Pre rata sam iz Siemensa slala robu u Valjaonicu svake nedelje, a sada .... Strasno je videti kako fabrike propadaju. Nadam se da ce to jednoga dana proci i da ce nas narod moci normalno da zivi. Sve najbolje u Vasem buducem radu. Srdacan pozdrav.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA