POPOVIĆ: Srbija je uvek bila uz Rusiju, mora i sada

- Srbija je uvek u svojoj istoriji bila uz Rusiju i tako mora da bude i sada - izjavio potpredsednik DSS-a Nenad Popović u Moskvi

  • 10

Potpredsednik DSS Nenad Popović izjavio je danas, posle sastanka sa Valerijem Rjazanskim, članom predsedništva Generalnog saveta vladajuće ruske partije Jedinstvena Rusija da Srbija ne sme na bilo koji način da učestvuje u politici Evropske unije protiv Rusije.

Srbija je, kako je dodao, uvek u svojoj istoriji bila uz Rusiju i tako mora da bude i sada.

Kako je u saopštenju DSS rečeno Popović je istakao i da Rusija ima "legitimno pravo da ne dozvoli nasilje nad svojim stanovništvom u Ukrajini".

Prema njegovim rečima jasno je da je "Evropska unija podstakla nasilje u Ukrajini jer nije mogla da se pomiri sa odlukom Ukrajine da prekine evropske integracije i okrene se bližoj saradnji sa Rusijom".

Rjazanski je, kaže se u saopštenju, izrazio zahvalnost DS S za njenu podršku "naporima Rusije da se stanje u Ukrajini stabilizuje".

"Rusija će učiniti sve što je u njenoj moći da se situacija u Ukrajini smiri i vrati u pravne okvire", istakao je Rjazanski, rečeno je u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZliZo

    7. mart 2014 | 17:06

    Tvoj posao je u Rusiji,zato si jedan od bogatijih tajkuna,to treba reći da svi znaju. Vezan si za Ruse samo zbog interesa,a ovamo mi prodaješ fore o bratstvu sa njima.

  • Baja

    7. mart 2014 | 16:36

    Tako je

  • Dusan

    7. mart 2014 | 17:27

    Kad je Rusija bila uz Srbiju?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA