HODŽAJ: Normalizacija kad Srbija prizna Kosovo!

Enver Hodžaj je tokom posete Berlinu izjavio da ima pet koraka u procesu normalizacije odnosa Kosova i Srbije, od kojih je presudni - međusobno priznanje Kosova i Srbije, kao dve nezavisne i suverene države

  • 29

Kosovski ministar inostranih poslova Enver Hodžaj izjavio je da do potpune normalizacija odnosa sa Srbijom može da dođe tek pošto ona prizna nezavisnost Kosova.

Kako je saopšteno iz MIP-a Kosova, Hodžaj je tokom posete Berlinu i susreta s poslanicima Bundestaga izjavio da ima pet koraka u procesu normalizacije odnosa Kosova i Srbije.

Prvi je, po njemu, ostvarivanje svih sporazuma postignutih u dijalogu u Briselu.

- Drugo, Srbija treba da rasformira sve ilegalne paralelne strukture u Republici Kosovo. Treće, treba da dozvoli integraciju srpske zajednice u kosovske institucije - rekao he Hodžaj.

Četvrti korak, prema kosovskom šefu diplomatije, jeste da Srbija ne blokira učlanjenje Kosova u evropske organizacije i UN.

- Na kraju treba da usledi međusobno priznanje Kosova i Srbije, kao dve nezavisne i suverene države. Samo posle ispunjavanja ovih pet uslova, možemo govoriti o normalizaciji odnosa - rekao je Hodžaj.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA