Dačić: Treba razmotriti ukidanje poreza na oružje

Premijer Srbije je na sastanku sa članovima delegacija lovačkih saveza Srbije podržao ideju da se razmotrI mogućnost ukidanja poreza na oružje

  • 10

Premijer Ivica Dačić danas je, na sastanku sa članovima delegacije lovačkih saveza Srbije, podržao ideju da se razmotri mogućnost ukidanja poreza na oružje, jer takav propis ne postoji ni u jednoj evropskoj državi.

Dačić je razgovarao sa članovima te delegacije o potrebi što bržeg donošenja zakona o oružju i municiji i zakona o ispitivanju, žigosanju i obeležavanju ručnog vatrenog oružja, naprava i municije.

Na sastanku je ocenjeno da novim zakonima treba da budu uvažene sugestije lovačkih saveza Srbije, koji okupljaju 85 hiljada lovaca i da budu u funkciji unapređenja lova, lovnog fonda i sporta i turizma u Srbiji. Posebno je ukazano na nedostatke u postojećim propisima o postupanju i prenošenju lovačkog naoružanja, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

U saopštenju je navedeno i da je posebno ukazano "i na potrebu da se donese novo uputstvo kojim će se regulisati proces donošenja lovačkog naoružanja do lovišta"

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mici

    10. mart 2014 | 14:05

    Bas si pametan...zna se ko ima oruzje, bitno da od sirotinje otimate a burzuje stitite.

  • Niko bitan™

    10. mart 2014 | 14:03

    Ma uvedite jos neki porez. Ne mozete vi biti bolji od milosevica i seselja nista. To su vasi ucitelji! Mogli bi da uvedete porez na rezervni tocak u kolima. Toga ima dosta u Srbiji!

  • L&M

    10. mart 2014 | 13:49

    Samo nam još to fali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA