• 11

Dačić: Đinđić je dao život za svoju zemlju, od toga veća žrtva ne postoji

Predsednik Vlade Srbije izjavio je povodom 11 godina od ubistva premijera Zorana Đinđića da je on za svoju zemlju dao život i da od toga veća žrtva ne postoji

  • 11

Beograd - Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je povodom 11 godina od ubistva premijera Zorana Đinđića da je on za svoju zemlju dao život i da od toga veća žrtva ne postoji.

On je agenciji Beta rekao da je Đinđić bio politički protivnik kojeg je poštovao i čovek koji je za svoju zemlju položio život.

- Veća žrtva i veće priznanje, od tog, ne postoji - rekao je Dačić.

Foto: World Economic Forum

Foto: World Economic Forum

Premijer Srbije i lider Demokratske stranke Zoran Đinđić ubijen je ispred sedišta Vlade Srbije 12. marta 2003. godine.

Đinđić je bio prvi premijer Srbije posle pada režima Slobodana Miloševića 2000. godine i dolaska na vlast Demokratske opozicije Srbije (DOS). Vlada na čijem je čelu bio izabrana je 25. januara 2001.

Za organizovanje ubistva Đinđića na 40 godina zatvora osuđen je bivši komandant "crvenih beretki" Milorad Ulemek. Na istu kaznu osuđen je i Zvezdan Jovanović, neposredni izvršilac ubistva i bivši Ulemekov zamenik.

Politička pozadina ubistva Đinđića još nije otkrivena.

(Telegraf.rs / Beta)

Komentari

  • Sima

    A kad pre zaboravi Slobu ?

  • Sale

    Ovaj nema pravo da uzima Djindjicevo ime u usta, a Vucic i Nikolic nemaju pravo da zive u istoj zemlji gde je ova LEGENDA zivela! Djindjic je jos ziv!!!

  • Djido mova

    I Sv.Knez Lazar I Milos I 70 posto tadasnje populacije Srba je dalo zivot za SRBIJU NA KOSOVU ati I tvoj pajtos ste "malo jeftiniji"

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima