PRIJATELJSKI: Vučić i Helmut Kol o Srbiji u EU! (FOTO)

Prvi potpredsednik Vlade Srbije sastao se u Nemačkoj sa bivšim kancelarom te zemlje, koji se smatra ocem nacije i glavnim tvorcem nemačkog ujedinjenja

  • 6

Lider Srpske napredne stranke i prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u Nemačku, gde se sastao sa potencijalnim investitorima i bivšim nemačkim kancelarom Helmutom Kolom, a sliku tog susreta podelio je na svom Tviter profilu.

Kol jeprilikom ovog sastanka istakao da posebno ceni ulogu koju Srbija ima u političkoj stabilnosti regiona.

Vučić je posebno naglasio značajnu ulogu nemačkih investitora u Srbiji i izrazio uverenje da će Nemačka još snažnije podržati Srbiju u ostvarivanju njenih evropskih ciljeva, saopštio je Kabinet potpredsednika vlade.

Helmut Kol je istakao da podržava političku stabilnost celog balkanskog regiona, a da posebno ceni ulogu koju Srbija ima u tome. Sastanku je prisustvovao i Filip Misfelder, spoljnopolitički izvestilac frakcije CDU-CSU stranke kancelarke Angele Merkel.

Helmut Kol je ušao u istoriju Evrope XX veka kao premijer sa najdužim stažom, pošto je na čelu nemačke vlade bio punih 16 godina, a bio je kancelar od 1982. do 1988. godine. 

Smatra se ocem nacije i glavnim tvorcem nemačkog ujedinjenja, a zajedno sa francuskim predsednikom Fransoa Mitranom i tvorcem Sporazuma iz Mastrihta, kojim je ustanovljena Evropska unija.

- Kao što u Srbiji govorim isto što i u inostranstvu, i zato je Srbija postala pouzdan partner, sve snažnija, i u svetu je naša uloga postala sve bolja – rekao je Vučić pred put.

U toku popodneva Vučić se u Manhajmu sastao i sa potencijalnim investitorima, predstavnicima kompanije BASF, sa kojima je razgovarao o mogućim ulaganjima u Srbiju, navedeno je u saopštenju.

BASF je vodeća kompanija u svetu u proizvodnji hemikalija. Zapošljava 112.000 radnika u 80 zemalja sveta.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cale

    13. mart 2014 | 18:50

    Kako se u ovoj bednoj Srbiji sve brzo zaboravi!

  • ☆☆☆Panter☆☆☆

    14. mart 2014 | 08:32

    Pa sta ce ti taj debil kohl u prevodu na nas znaci kupus.....ovde u Nemackoj je cuven sto je ilegalno punio dzepove od trgovaca oruzja i na sudjennju odbio da otkrije ime jer je navodno dao svoju "casnu rec"..zena mu izvrsila samoubistvo.... koji retard.....

  • Vozdra

    13. mart 2014 | 21:39

    Ja neznam kako bi Srbi i Srbija preziveli jedan dan da nije Vucica! Kakve smo mi srece pa to nema nigde na svetu,tako pozrtvovana,karakterana,moralna i nadasve iskrena osoba da nas vodi i predstavlja,to je neponovljivo! Ja svaki novi dan iscekujem sa velikim odusevljenjem jer cu svako novo jutro moci procitati u novinama kako ce nas gospodin Vucic usreciti,zaposliti,ekonomski dovesti u red,jednostavno spasiti od propasti!! Hvala I Amerima I Englezima a bogami I Svabama za Vucica,siguran sam da ce mu "generacije biti zahvalne" Sretni Srbin

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA