Kurc čestitao Vučiću ubedljivu pobedu!

- U toj pobedi vidim jasan nalog građana Srbije da se dosledno nastavi kurs približavanja EU koji zastupa SNS - ocenio je Sebastijan Kurc u čestitci Aleksandru Vučiću. Čestitku Srbiji na održanim izborima uputio je i evropski komesar za proširenje Štefan File

  • 11
Aleksandar Vučić i Sebastijan Kurc Foto: Tanjug/Vlada Srbije

Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc čestitao je danas lideru Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću na "ubedljivoj pobedi“.

- U toj pobedi vidim jasan nalog građana Srbije da se dosledno nastavi kurs približavanja EU koji zastupa SNS. Takođe ulozi faktora stabilnosti u regionu, koji je Srbija proteklih godina zauzela, koja ima za cilj razvoj dobrosusedskih odnosa sa svim susedima, time je dobila podršku građana - ocenio je Kurc u saopštenju.

Šef austrijske diplomatije je podvukao da će Austrija i dalje podržavati približavanje EU, ukazujući da je proces evropske integracije Srbije u interesu EU i čitavog regiona zapadnog Balkana.

Istovremeno je naglasio da normalizacija odnosa Beograda i Prištine mora, novim energijom, biti nastavljena sa obe strane, a dosadašnji rezultati ohrabruju, ali ostaje još dosta toga da se uradi.

On je dodao da je održavanje izbora bez problema ohrabrujući signal evropskog približavanja. Prema njegovim rečima, veoma je bitno da se što pre sprovedu najavljene od budućeg premijera ekonomske reforme, koje će koristiti građanima, a ujedno i podstaći hitno potrebne investicije.

- Austrija je najveći strani investitor u Srbiji i modernizacija i reforma privrede će pružiti priliku za dalje austrijske investicije - poručio je Kurc dodajući da i time obe strane imaju koristi.

 

Štefan File čestitao Srbiji na održanim izborima

uputio je danas čestitku Srbiji na uspešno održanim izborima i istakao da rezultati dokazuju da su građani opredeljeni za nastavak evropskih integracija.

- Drago mi je da je narod Srbije ponovo potvrdio jasnu podršku kontinuiranoj evropskoj orijentaciji Vlade - rekao je File u saopštenju.

On je naveo da su posmatrači ukazali na potrebu za daljim zakonskim reformama izbornog procesa, pogotovo kada je reč o pluralizmu medija i pozvao buduću vladu da preduzme korake u tom pravcu.

On je ukazao da je Srpska napredna stranka osvajanjem apsolutne većine u Narodnoj skupštini preuzela na sebe veliku odgovornost.

On je upozorio da Srbiju očekuju teški izazovi na polju strukturnih reformi i daljeg rada na uspostavljanju vladavine prava.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čučuk Stanoje

    17. mart 2014 | 21:41

    Rukovanje sa Kurcom je blagodarno za Srbiju. Sa Kurcom smo jači , bez Kurca smo slabiji.Uostalom Srbija je oduvek znala kako sa Kurcom. Tu smo jaki.

  • Jimmy

    17. mart 2014 | 20:55

    'fala Kurcu

  • Русија

    17. mart 2014 | 21:24

    Честитка од Курца, бојим се да је то једино што Србија може да добије од Европе!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA