PASTOR: Ključ za vanredne pokrajinske izbore kod Pajtića

- Ključ za prevremene izbore je u rukama gospodina Pajtića. Ako on kaže: ''Izvol’te, ja podnosim ostavku i mi kao Demokratska stranka ne možemo, nemamo dovoljno kapaciteta da izaberemo novog predsednika pokrajinske Vlade'', onda će biti prevremenih izbora - poručio je Ištvan Pastor

  • 3

Predsednik Skupštine Vojvodine, Ištvan Pastor, smatra da je ključ za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora u Vojvodini u rukama Bojana Pajtića.

Gostujući na subotičkoj Ju eko televiziji, Pastor je rekao kako je siguran da će na njega kao predsednika Skupštine Vojvodine biti vršen pritisak da se raspišu vanrednih pokrajinskih izbora, ali je sve one koji imaju takvu nameru uputio na "kancelariju preko puta".

- Ključ za prevremene izbore je u rukama gospodina Pajtića. Ako on kaže ''Izvol’te, ja podnosim ostavku i mi kao Demokratska stranka ne možemo, nemamo dovoljno kapaciteta da izaberemo novog predsednika pokrajinske Vlade'', onda će biti prevremenih izbora. Prema tome, što se tiče vršenja pritiska, molio bih da se promeni adresa. Adresa je preko puta moje kancelarije - rekao je Pastor.

Pastor je naveo da od Skupštine Vojvodine i dalje želi da stvara ozbiljnu instituciju, kao što je bila i kada je preuzeo, jer sebe doživljava kao "ozbiljnog političara koji želi da bude ozbiljan predsednik ozbiljne Skupštine".

- To znači da može bilo ko bilo šta da izjavljuje, može da skuplja potpise, može da se priča priča o legitimitetu, može da se dogovara kako hoće. Ali, dok se ne produkuje razlog za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora na vojvođanskom nivou, dotle ih neće biti. Ne zato što ja prkosim, nego zbog toga što je to red stvari - rekao je Pastor.

U suprotnom, prema njegovom mišljenju, institucija Skupštine Vojvodine će biti narušena, a to, kako kaže, nikome nije interes, pa ni Srpskoj naprednoj stranci, za koju je ocenio da je u nedelju pobedila rezultatom koji opisuje kao "politički cunami".

- To naprosto ne može biti interes nikoga, zato što mislim da nema razumnog čoveka kome je od interesa urušavanje institucije. Jer demokratija, gradnja društva, gradnja države, mora da počiva na jačanju institucija - istakao je Pastor.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA