DSS obećava 10 milijardi evra za privredu od Rusije

- Sa ovakvim stanjem u EU, sasvim je izvesno da evropske integracije i kandidatura Srbiji donosu samo štetu i na privrednom i na poltičkom planu - rekao je lider DSS Vojislav Koštunica, i obećao 10 miljardi evra za unapređivanje srpske privrede

  • 1

- Srbija neće imati prave koristi od kandidature i treba da se okrene neutralnosti i ekonomskoj saradnji sa svim državama - rekao je predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica na predstavljanju stranačkog programa razvoja Srbije pod nazivom "2012 - 2017 nova industrijalizacija" u Sava centru.

Srpska privreda od kandidature neće imati nikakvu korist, već se povećava šteta koju naša zemlja trpi od SSP koji je potpisan sa EU. Sa ovakvim stanjem u EU, stanjem u evrozoni, sasvim je izvesno da evropske integracije i kandidatura Srbiji donosu samo štetu i na privrednom i na poltičkom planu - rekao je on.

Kao politički neutralna zemlja, Srbija će lakše i bolje da unapredi saradnju sa Rusijom i da razvije ekonomsku saradnju sa EU, koja je u njenom interesu, a ne da, kao sada, sprovodi SSP, koji nanosi ozblijnu štetu domaćoj privredi, smtra lider DSS.

On primećuje da "nije mala simbolika to što je dinar bio na istorijskom minimumu u odnosu na evro onog dana kada je Srbija dobila status kandidata".

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Nenad Popović izjavio je danas da su tri glavna cilja ekonomskog programa te stranke zapošljavanje, razvoj domaće privrede i rast životnog standarda, i poručio da će, ukoliko dođe na vlast, ta stranka obezbediti kredit od Rusije u visini od osam do 10 milijardi evra. Obećanje za kredit dao je i Koštunica, rekavši da će deo tog novca biti usmeren na održavanje likvidnosti domaćih preduzeća, a drugi u razvojne projekte koji bi doprineli rastu proizvodnje i privlačenju novih ulaganja.

On je naveo i da je ideja da se formira meštovita srpsko-ruska izvozna banka, koja će davati direktne podsticaje preduzećima za izvoz na rusko tržište.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA