KIRBI: Vučić da odluči da li su mu potrebne ostale stranke

- Neophodno je da razmišljate kako možete da izvršite određenu vrstu reformi u privredi koje će omogućiti znatno povećanje prihoda u budžetu države - kaže američki ambasador

  • 18

Na lideru naprednjaka Aleksandru Vučiću je da odluči da li su mu neophodne ostale stranke u Vladi da bi sproveo obećane reforme koje bi omogućile ljudima da se zaposle i koje bi potom omogućile privredni rast i nastavak puta ka EU, izjavio je američki ambasador Majkl Kirbi u intervjuu za današnju "Politiku".

Prema njegovim rečima, sve stranke koje su prešle izborni cenzus žele put ka EU i veruju da su neophodne ekonomske reforme, pri čemu samo jedna ne želi u koaliciju sa SNS.

- Neophodno je da razmišljate kako možete da izvršite određenu vrstu reformi u privredi koje će omogućiti znatno povećanje prihoda u budžetu države - dodao je američki ambasador.

Napominjući da Srbija ima ogroman potencijal u razvijanju rudarstva i poljoprivrede, koji bi mogli da omoguće prihode, Kirbi je najavio da će Američka privredna komora u Srbiji u oktobru u Beogradu organizovati regionalnu konferenciju za investicije u jugoistočnoj Evropi i da će američka ambasada povesti u SAD grupu konsultanata iz cele Srbije kako bi ih obučila kako da privuku investicije u zemlju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljiljanа.

    22. mart 2014 | 10:59

    Почело је почело. Мора да се слуша послодавац који плаћа а странка да одради. Зато је гласала Србија.

  • McGyver

    22. mart 2014 | 11:13

    Prodajemo dušu amerima, "napred" Srbijo!

  • стрептомицин

    22. mart 2014 | 10:40

    А ми смо наивни и верујемо даон одлучује а не ви? Да ли ви стварно мислите да сте до те мере Србима испрали мозак и да не знају да ви одлучујете о свему. Е па окупаторски амбасадоре да вас упутим Србија је протекторат а не независна држава.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA